Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, αποκάλυψε ότι βίωσε ρατσιστική διάκριση καθώς πήγαινε στα γραφεία του περιοδικού.

 

Όταν εκείνος προσπάθησε να μπει στην είσοδο των γραφείων, ένας φύλακας του έδωσε οδηγίες να εισέλθει στις εγκαταστάσεις μέσω της εισόδου τροφοδοσίας.

 

Ο Enninful, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης του περιοδικού το 2017, δημοσίευσε λεπτομέρειες για το περιστατικό στο Twitter και στο Instagram την Τετάρτη το απόγευμα.

 

«Σήμερα δέχθηκα ρατσιστική διάκριση από έναν φρουρά ασφαλείας όταν μπήκα στο χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Καθώς μπήκα, μου δόθηκε η εντολή να χρησιμοποιήσω την είσοδο τροφοδοσίας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Condé Nast moved quickly to dismiss the security guard, but it just goes to show that sometimes it doesn’t matter what you’ve achieved in the course of your life: the first thing that some people will judge you on is the colour of your skin.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edward Enninful, OBE (@edward_enninful) στις

 

 

Στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση στο Instagram, ο Enninful είπε στους σχεδόν 1 εκατ. ακολούθους τους ότι ο εκδότης της Vogue, κινήθηκε γρήγορα και απέλυσε τον εν λόγω φύλακα.


«Απλώς αυτό δείχνει ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία τι έχετε επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής σας: Το πρώτο πράγμα που κάποιοι θα κρίνουν είναι το χρώμα του δέρματός σας», πρόσθεσε.

 

Η επί σειρά ετών φίλη του αρχισυντάκτη, Ναόμι Κάπμπελ, σχολίασε: «Πότε θα αλλάξει αυτό; Συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολύ καιρό. Λυπάμαι που έπρεπε να το περάσεις!! Μην το αφήσεις να σε ρίξει. Μείνε δυνατός».

 

Η συντάκτρια του περιοδικού, Σάρα Χάρις, απάντησε στην ανάρτηση του Enninful στο Instagram λέγοντας ότι το περιστατικό ήταν «αδικαιολόγητο», ενώ η ηθοποιός Γκέμα Τσαν έγραψε: «Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Συγγνώμη για αυτό που συνέβη σε εσένα Edward». 


Με πληροφορίες από CNN