Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είναι ο πρώτος ηγέτης αραβικού κράτους που συνεχάρη τον Τραμπ

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είναι ο πρώτος ηγέτης αραβικού κράτους που συνεχάρη τον Τραμπ Facebook Twitter
EPA/AMR NABIL
0

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι συνεχάρη τηλεφωνικά τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τον πρώτο ηγέτη αραβικού κράτους που συνεχάρη τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος προσκάλεσε επίσης τον νεοεκλεγέντα ομόλογό του να επισκεφθεί το Κάιρο. Ο Τραμπ, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευχή να συναντηθεί σύντομα με τον Αλ Σίσι.

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Αιγύπτιος πρόεδρος επισήμανε στον Τραμπ ότι «η Αίγυπτος προσβλέπει στο πλαίσιο της θητείας του νέου Αμερικανού προέδρου να υπάρξει ένα νέο πνεύμα στις σχέσεις των δύο χωρών, με γνώμονα τη συνεργασία και τον συντονισμό των κοινών τους προσπαθειών προς όφελος του αμερικανικού και αιγυπτιακού λαού». Πρόσθεσε ότι η χώρα του προσδοκά την ενίσχυση της ειρήνης και της ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή.


Σημειώνεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος ήταν ο πρώτος άραβας ηγέτης που είχε συναντήσει τον Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ