Ντοναλντ Τραμπ: «Θα περάσει ο κοροναϊός»

Ντοναλντ Τραμπ: «Θα περάσει ο κοροναϊός» Facebook Twitter
Κονδύλι 8,3 δισ.δολ. υπέγραψε ο Τραμπ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
0

«Πρέπει να μείνετε ψύχραιμοι, θα περάσει ο κοροναϊός» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν αναχωρήσει για το Τενεσί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος το πρωί από τον Λευκό Οίκο και πριν την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές στο Τενεσί από τον τυφώνα, φάνηκε καθησυχαστικός για την επιδημία του κοροναϊού.

Αφού ενέκρινε την χορήγηση 8,3 δισ. δολαρίων για κάλυψη έκτακτων αναγκών λόγω του κοροναΐού, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «Θα περάσει. Έχουμε πολύ χαμηλά επίπεδα (επιβεβαιωμένων κρουσμάτων)σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στον κόσμο.

Τα νούμερά μας είναι χαμηλότερα σχεδόν από τους περισσότερους...πόσοι θάνατοι είναι, περίπου 11;» Σε επίπεδο κρουσμάτων είμαστε πολύ χαμηλά γιατί είμαστε πολύ ισχυροί στα σύνορά μας » πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι τα χρηματιστήρια και οι αγορές θα «πραγματικά θα ανακάμψουν».

«Ζήτησα 2,5 δισ.δολ. και μου έδωσαν 8,3 δισ.δολ. Θα τα δεχτώ» είπε υπογράφοντας το σχετικό κονδύλι για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτός (ο ιός) ήρθε ξαφνικά, από την Κίνα, αλλά τον τακτοποιήσαμε. Τον αποκλείσαμε, τον σταματήσαμε, τον αποκόψαμε πολύ νωρίς» πρόσθεσε.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο αποδεικτικό στοιχείο που να καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να αποκλείσουν τον κοροναϊό, ο Τραμπ επιμένει στην έλλειψη ανησυχίας για την εξάπλωση του ιού, αναφέρει ανταποκρίτρια του BBC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ