Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αρχηγός των Πέντε Αστέρων, απάντησε στο ανακοινωθέν της γαλλικής κυβέρνησης και στην απόφαση της για προσωρινή ανάκληση του Γάλλου πρέσβη.

 

«Ο γαλλικός λαός είναι φίλος και σύμμαχός μας. Ο πρόεδρος Μακρόν επιτέθηκε επανειλημμένα κατά της ιταλικής κυβέρνησης, για πολιτικούς λόγους, ενόψει των Ευρωεκλογών», τόνισε ο Ντι Μάιο.

 

«Αυτό δεν επηρέασε ποτέ και ούτε θα επηρεάσει το αίσθημα φιλίας που ενώνει τις δυο χώρες μας», σημειώνει ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας.

 

Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων υπογραμμίζει: «Σε θέματα, όπως του μεταναστευτικού, η συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση είναι πάντα η ευρύτατη και είμαστε διατεθειμένοι να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, για να βρεθούν λύσεις».

 

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ιταλία «για διαβουλεύσεις», μετά τη συνάντηση του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, προχθές, με τα κίτρινα γιλέκα.

 

Σε ανακοινωθέν της, η γαλλική κυβέρνηση τονίζει ότι «εδώ και μήνες γίνεται στόχος αβάσιμων επιθέσεων και κατηγοριών από μέρους της Ιταλίας, «κάτι που δεν έχει προηγούμενο, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ