Συναγερμός στη Ν. Κορέα: 180 μαχητικά της Βόρειας Κορέας πετούσαν για ώρες κοντά στα σύνορα

Νότια Κορέα: Εντόπισε 180 στρατιωτικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροπλάνα της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων.

Τα βορειοκορεατικά αεροσκάφη πέταξαν βόρεια μιας γραμμής που έχει χαραχτεί σε απόσταση έως 20 χιλιομέτρων βόρεια της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης (MDL), ανέφεραν σε δήλωσή τους οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε απάντηση, η Νότια Κορέα προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση 80 αεροσκαφών, περιλαμβανομένων «αόρατων» μαχητικών F-35A. Περίπου 240 αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροπορικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilant Storm, συνεχίζουν τις ασκήσεις, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Οι στρατιωτικοί μας εντόπισαν περίπου 180 βορειοκορεατικά μαχητικά αεροπλάνα» να έχουν κινητοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στη Σεούλ, προσθέτοντας πως ανέπτυξε «80 καταδιωκτικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων F-35A».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αεροπλάνα που συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ είναι επίσης «έτοιμα» να απογειωθούν.

Δέκα βορειοκορεατικά πολεμικά αεροπλάνα είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιους ελιγμούς τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να προχωρήσει και τότε σε εσπευσμένη απογείωση αεριωθουμένων.

Τα γυμνάσια πραγματοποιούνται αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας σε περισσότερες από 80 βολές πυροβολικού προς τη θάλασσα και χθες, Πέμπτη, εκτόξευσε πολλούς πυραύλους επίσης προς τη θάλασσα, περιλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), η εκτόξευση του οποίου ενδέχεται να απέτυχε.

Οι εκτοξεύσεις έκαναν τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να παρατείνουν τα αεροπορικά γυμνάσιά τους, που έχουν προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάγνκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM