Συναγερμός στη Ν. Κορέα: 180 μαχητικά της Βόρειας Κορέας πετούσαν για ώρες κοντά στα σύνορα

Νότια Κορέα: Εντόπισε 180 στρατιωτικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροπλάνα της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων.

Τα βορειοκορεατικά αεροσκάφη πέταξαν βόρεια μιας γραμμής που έχει χαραχτεί σε απόσταση έως 20 χιλιομέτρων βόρεια της Στρατιωτικής Γραμμής Οριοθέτησης (MDL), ανέφεραν σε δήλωσή τους οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε απάντηση, η Νότια Κορέα προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση 80 αεροσκαφών, περιλαμβανομένων «αόρατων» μαχητικών F-35A. Περίπου 240 αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροπορικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilant Storm, συνεχίζουν τις ασκήσεις, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

«Οι στρατιωτικοί μας εντόπισαν περίπου 180 βορειοκορεατικά μαχητικά αεροπλάνα» να έχουν κινητοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στη Σεούλ, προσθέτοντας πως ανέπτυξε «80 καταδιωκτικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων F-35A».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αεροπλάνα που συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ είναι επίσης «έτοιμα» να απογειωθούν.

Δέκα βορειοκορεατικά πολεμικά αεροπλάνα είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιους ελιγμούς τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να προχωρήσει και τότε σε εσπευσμένη απογείωση αεριωθουμένων.

Τα γυμνάσια πραγματοποιούνται αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας σε περισσότερες από 80 βολές πυροβολικού προς τη θάλασσα και χθες, Πέμπτη, εκτόξευσε πολλούς πυραύλους επίσης προς τη θάλασσα, περιλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), η εκτόξευση του οποίου ενδέχεται να απέτυχε.

Οι εκτοξεύσεις έκαναν τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να παρατείνουν τα αεροπορικά γυμνάσιά τους, που έχουν προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάγνκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM