Νικολά Σαρκοζί: Με βραχιολάκι για ένα χρόνο- Καταδικάστηκε και από το εφετείο

Νικολά Σαρκοζί: Με βραχιολάκι για ένα χρόνο- Καταδικάστηκε και από το εφετείο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νικολά Σαρκοζί έχασε την έφεση που είχε ασκήσει μετά την καταδίκη του το 2021 για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής. 

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης τριών ετών που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Τα δύο έτη είναι με αναστολή, αλλά ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα μπει στη φυλακή. Για ένα χρόνο θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι. 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας φαινόταν νευρικός πριν από της έναρξης της διαδικασίας στο δικαστήριο σήμερα, περιγράφει το Reuters. Ο δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ και ο πρώην υψηλόβαθμος δικαστής Ζιλμπέρ Αζιμπέρ καταδικάστηκαν στις ίδιες ποινές. 

Επιπλέον, το εφετείο στέρησε τα πολιτικά δικαιώματα του Νικολά Σαρκοζί για τρία χρόνια, ενώ στον Τιερί Ερζόγκ απαγορεύθηκε να ασκεί τη δικηγορία για ίδιο χρονικό διάστημα. 

Η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί αφορά προσπάθειά του να δωροδοκήσει δικαστή το 2014- όταν πλέον δεν ήταν ηγέτης της χώρας- προκειμένου να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν έρευνα για τα οικονομικά της προεκλογική εκστρατείας που είχε κάνει το 2007. 

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Διεθνή / «Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Ποιος είναι ο 59χρονος Τζορτζ Κουρτς που ξεκίνησε από το Νιου Τζέρσι κι έχασε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα - Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και η ταραχή του για το μπλακ άουτ
LIFO NEWSROOM