Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Uber κέρδισε τη νομική διαμάχη, ανακτώντας την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία είναι κατάλληλος και σωστός φορέας, παρά τις «αστοχίες του παρελθόντος». Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) είχε αρνηθεί τη χορήγηση νέας άδειας στην Uber το 2019, κάνοντας λόγο για «μοτίβο αποτυχιών», μεταξύ άλλων ότι χιλιάδες διαδρομές εκτελούνταν από διαφορετικούς οδηγούς από εκείνους που διαφημιζόταν ότι θα παραλάμβαναν τους επιβάτες.

Η TfL είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στην αμερικανική εταιρία και το 2017, προτού τελικά της δοθεί ξανά, σε δοκιμαστική βάση.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάνουν ό,τι μια λογική εταιρεία στον κλάδο τους θα έπρεπε να κάνει, ίσως και περισσότερα», δήλωσε ο δικαστής Ταν Ικράμ. «Παρά τις ιστορικές αστοχίες, θεωρώ ότι τώρα είναι κατάλληλοι και σωστοί για να έχουν άδεια λειτουργίας», συμπλήρωσε δίνοντας στην εταιρεία άδεια λειτουργίας για 18 μήνες.

Η Uber, που έχει ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έχει κάνει, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες και ρυθμιστικές προκλήσεις και αλλού, όπως στην Καλιφόρνια. Μετά την απόφαση για το Λονδίνο, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 6% στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

«Αυτή η απόφαση είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της Uber στην ασφάλεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL», δήλωσε ο Τζέιμι Χέιγουντ, επικεφαλής της Uber για την βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων διαμαρτυρόμενοι για αυτό που θεωρούν απειλή για το μέσο βιοπορισμού τους. Η συνδικαλιστική τους οργάνωση ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «καταστροφή» για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που είναι επίσης επικεφαλής της TfL, προειδοποίησε σήμερα την Uber να τηρεί τις υποχρεώσεις της.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι η TfL θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Uber και δεν θα διστάσει να λάβει άμεσα δράση στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την προστασία των επιβατών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM