Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Uber κέρδισε τη νομική διαμάχη, ανακτώντας την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία είναι κατάλληλος και σωστός φορέας, παρά τις «αστοχίες του παρελθόντος». Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) είχε αρνηθεί τη χορήγηση νέας άδειας στην Uber το 2019, κάνοντας λόγο για «μοτίβο αποτυχιών», μεταξύ άλλων ότι χιλιάδες διαδρομές εκτελούνταν από διαφορετικούς οδηγούς από εκείνους που διαφημιζόταν ότι θα παραλάμβαναν τους επιβάτες.

Η TfL είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στην αμερικανική εταιρία και το 2017, προτού τελικά της δοθεί ξανά, σε δοκιμαστική βάση.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάνουν ό,τι μια λογική εταιρεία στον κλάδο τους θα έπρεπε να κάνει, ίσως και περισσότερα», δήλωσε ο δικαστής Ταν Ικράμ. «Παρά τις ιστορικές αστοχίες, θεωρώ ότι τώρα είναι κατάλληλοι και σωστοί για να έχουν άδεια λειτουργίας», συμπλήρωσε δίνοντας στην εταιρεία άδεια λειτουργίας για 18 μήνες.

Η Uber, που έχει ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έχει κάνει, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες και ρυθμιστικές προκλήσεις και αλλού, όπως στην Καλιφόρνια. Μετά την απόφαση για το Λονδίνο, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 6% στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

«Αυτή η απόφαση είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της Uber στην ασφάλεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL», δήλωσε ο Τζέιμι Χέιγουντ, επικεφαλής της Uber για την βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων διαμαρτυρόμενοι για αυτό που θεωρούν απειλή για το μέσο βιοπορισμού τους. Η συνδικαλιστική τους οργάνωση ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «καταστροφή» για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που είναι επίσης επικεφαλής της TfL, προειδοποίησε σήμερα την Uber να τηρεί τις υποχρεώσεις της.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι η TfL θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Uber και δεν θα διστάσει να λάβει άμεσα δράση στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την προστασία των επιβατών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM