Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Uber κέρδισε τη νομική διαμάχη, ανακτώντας την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία είναι κατάλληλος και σωστός φορέας, παρά τις «αστοχίες του παρελθόντος». Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) είχε αρνηθεί τη χορήγηση νέας άδειας στην Uber το 2019, κάνοντας λόγο για «μοτίβο αποτυχιών», μεταξύ άλλων ότι χιλιάδες διαδρομές εκτελούνταν από διαφορετικούς οδηγούς από εκείνους που διαφημιζόταν ότι θα παραλάμβαναν τους επιβάτες.

Η TfL είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στην αμερικανική εταιρία και το 2017, προτού τελικά της δοθεί ξανά, σε δοκιμαστική βάση.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάνουν ό,τι μια λογική εταιρεία στον κλάδο τους θα έπρεπε να κάνει, ίσως και περισσότερα», δήλωσε ο δικαστής Ταν Ικράμ. «Παρά τις ιστορικές αστοχίες, θεωρώ ότι τώρα είναι κατάλληλοι και σωστοί για να έχουν άδεια λειτουργίας», συμπλήρωσε δίνοντας στην εταιρεία άδεια λειτουργίας για 18 μήνες.

Η Uber, που έχει ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έχει κάνει, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες και ρυθμιστικές προκλήσεις και αλλού, όπως στην Καλιφόρνια. Μετά την απόφαση για το Λονδίνο, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 6% στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

«Αυτή η απόφαση είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της Uber στην ασφάλεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL», δήλωσε ο Τζέιμι Χέιγουντ, επικεφαλής της Uber για την βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων διαμαρτυρόμενοι για αυτό που θεωρούν απειλή για το μέσο βιοπορισμού τους. Η συνδικαλιστική τους οργάνωση ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «καταστροφή» για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που είναι επίσης επικεφαλής της TfL, προειδοποίησε σήμερα την Uber να τηρεί τις υποχρεώσεις της.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι η TfL θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Uber και δεν θα διστάσει να λάβει άμεσα δράση στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την προστασία των επιβατών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM