Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες

Νίκη στα δικαστήρια για την Uber- Εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο για 18 μήνες Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Uber κέρδισε τη νομική διαμάχη, ανακτώντας την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, η οποία είχε αφαιρεθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Δικαστής έκρινε ότι η εταιρεία είναι κατάλληλος και σωστός φορέας, παρά τις «αστοχίες του παρελθόντος». Η υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) είχε αρνηθεί τη χορήγηση νέας άδειας στην Uber το 2019, κάνοντας λόγο για «μοτίβο αποτυχιών», μεταξύ άλλων ότι χιλιάδες διαδρομές εκτελούνταν από διαφορετικούς οδηγούς από εκείνους που διαφημιζόταν ότι θα παραλάμβαναν τους επιβάτες.

Η TfL είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στην αμερικανική εταιρία και το 2017, προτού τελικά της δοθεί ξανά, σε δοκιμαστική βάση.

«Είμαι ικανοποιημένος που κάνουν ό,τι μια λογική εταιρεία στον κλάδο τους θα έπρεπε να κάνει, ίσως και περισσότερα», δήλωσε ο δικαστής Ταν Ικράμ. «Παρά τις ιστορικές αστοχίες, θεωρώ ότι τώρα είναι κατάλληλοι και σωστοί για να έχουν άδεια λειτουργίας», συμπλήρωσε δίνοντας στην εταιρεία άδεια λειτουργίας για 18 μήνες.

Η Uber, που έχει ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έχει κάνει, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες και ρυθμιστικές προκλήσεις και αλλού, όπως στην Καλιφόρνια. Μετά την απόφαση για το Λονδίνο, οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 6% στην προσυνεδριακή τους διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

«Αυτή η απόφαση είναι μια αναγνώριση της δέσμευσης της Uber στην ασφάλεια και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TfL», δήλωσε ο Τζέιμι Χέιγουντ, επικεφαλής της Uber για την βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

Οι οδηγοί των παραδοσιακών μαύρων ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων διαμαρτυρόμενοι για αυτό που θεωρούν απειλή για το μέσο βιοπορισμού τους. Η συνδικαλιστική τους οργάνωση ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «καταστροφή» για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, που είναι επίσης επικεφαλής της TfL, προειδοποίησε σήμερα την Uber να τηρεί τις υποχρεώσεις της.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τους Λονδρέζους ότι η TfL θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την Uber και δεν θα διστάσει να λάβει άμεσα δράση στην περίπτωση που δεν πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που απαιτούνται για την προστασία των επιβατών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM