Νικ Κέιβ: Συνέντευξη - βιογραφία μετά το θάνατο του γιου του - «Πίστη, ελπίδα και σφαγή»

Νικ Κέιβ: Συνέντευξη - βιογραφία μετά το θάνατο του γιου του - «Στοχασμός σε πίστη, τέχνη, μουσική, θλίψη» Facebook Twitter
Βιογραφικό βιβλίο μετά από 40 ώρες συνεντεύξεων εκδίδεται για τον Νικ Κέιβ - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Νικ Κέιβ πρόκειται να κυκλοφορήσει τα νέα απομνημονεύματά του που θα επικεντρώνονται στη ζωή του, μετά τον θάνατο του 15χρονου γιου του, Άρθουρ, το 2015.

Με τίτλο «Faith, Hope and Carnage» το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα 40 ωρών συνεντεύξεων με τον φίλο του, αρχηγό των Bad Seeds, δημοσιογράφο του Observer, Σον Ο’ Χέγκαν.

«Είναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσα εδώ και χρόνια» τόνισε ο Νικ Κέιβ σε δήλωσή του. «Έχει διάρκεια πάνω από 40 ώρες» ανέφερε. Με τον Κέιβ να αποκαλεί τις συζητήσεις «μια παράξενη, υποστηρικτική ευχαρίστηση… σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς» το βιβλίο λέγεται ότι είναι «ένας στοχασμός σε μεγάλες ιδέες, όπως πίστη, τέχνη, μουσική, θλίψη και πολλά άλλα».

Είναι θέματα για τα οποία ο Αυστραλός μουσικός έχει γράψει συχνά τα τελευταία έξι χρόνια στο ιστολόγιο και στη λίστα αλληλογραφίας του «The Red Hand Files» και τα δύο τελευταία άλμπουμ των Bad Seeds, Skeleton Tree και Ghosteen, άγγιξαν τον χαμό του Άρθουρ.

Το βιβλίο οφείλει εν μέρει τον τίτλο του στο πρόσφατο άλμπουμ του Νικ Κέιβ με τον Γουόρεν Έλις, Carnage.

Σύμφωνα με τον Ο’ Χέγκαν, το «Faith, Hope και Carnage» περιλαμβάνει «προσωπικές και συχνά εκπληκτικές συζητήσεις στις οποίες ο Νικ Κέιβ μιλά ειλικρινά για τη ζωή του, τη μουσική του και τη δραματική μεταμόρφωση και των δύο, που προκλήθηκε από την προσωπική τραγωδία».

Τα απομνημονεύματα «περιστρέφονται γύρω από μια σειρά θεμάτων - τη σύνθεση τραγουδιών, τη θλίψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την καταστροφή, την απείθεια και τη θνητότητα» και παρουσιάζουν «επισταμένη γνώση για το μοναδικό μυαλό ενός από τους πιο πρωτότυπους και προκλητικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, καθώς και τη διερεύνηση της σύνθετης δυναμικής μεταξύ πίστης και αμφιβολίας που στηρίζει το έργο του».

Τα νέα απομνημονεύματα του Νικ Κέιβ που θα εκδοθούν από τον FSG στη Βόρεια Αμερική και τον Canongate, αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2022.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM