Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από βόμβα σε γέφυρα στα σύνορα με το Καμερούν

Νιγηρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από βόμβα σε γέφυρα στα σύνορα με το Καμερούν Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα όρια της βορειοανατολικής Πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πάνω σε γέφυρα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε σε ώρα μεγάλης κίνησης, όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η βόμβα πυροδοτήθηκε περί τις 17:00 τοπική ώρα [18:00 ώρα Ελλάδας] στην πόλη Γκαμπόρου, σημαντικό εμπορικό κέντρο, πάνω στη γεμάτη κόσμο γέφυρα, η οποία οδηγεί στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο γειτονικό Καμερούν. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από 35 τραυματίες που διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Μόντου Αλί Σαΐντ μίλησε στο Ρόιτερς για μια «πολύ άσχημη μέρα» εξαιτίας αυτού του «αποκαρδιωτικού και καταστροφικού για την κοινότητά μας γεγονότος». «Άκουσα τον δυνατό κρότο εκρήξεων και κατόπιν συνειδητοποίησα πως πολλοί φίλοι μου ήταν νεκροί», εξήγησε ο Σαΐντ. Εκπρόσωπος του στρατού περιορίστηκε να αναγγείλει απλώς ότι οι αρχές θα κάνουν ανακοινώσεις.

Δύο πηγές προσκείμενες σε παραστρατιωτική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε για να πολεμήσει την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσαν την επίθεση και τις αρχικές εκτιμήσεις για τον απολογισμό των θυμάτων. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Στην περιοχή όπου διαπράχθηκε δρουν τόσο η Μπόκο Χαράμ όσο και μια φράξια της που αποσχίστηκε και μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM