Νιγηρία: Συνελήφθη νεαρός που ήθελε να πουληθεί ως σκλάβος για να γλιτώσει τη φτώχεια

Νιγηρία: Συνελήφθη νεαρός που ήθελε να πουληθεί ως σκλάβος για να γλιτώσει τη φτώχεια Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Η ισλαμική αστυνομία της Νιγηρίας συνέλαβε έναν άνδρα που σκόπευε να πουλήσει τον εαυτό του σε πλειστηριασμό για να γλιτώσει από τη φτώχεια.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο 26χρονος ράφτης Αλιγιού Ιντρίς συνελήφθη την Τρίτη από την αστυνομία ηθών του Κάνο, αφού κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του όπου ανέφερε ότι πουλάει τον εαυτό του σε δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα 20 εκατομμύρια νάιρα (περίπου 42.000 ευρώ).

Το Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία, είναι μία από τις δέκα μουσουλμανικές Πολιτείες της χώρας όπου εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος, παράλληλα με το νιγηριανό δίκαιο.

«Τον συλλάβαμε επειδή έθεσε προς πώληση τον εαυτό του, αυτό είναι παράνομο με βάση τον ισλαμικό νόμο» ανέφερε ο Λαουάλ Ιμπραχίμ Φάγκε, ένας εκπρόσωπος της θρησκευτικής αστυνομίας, της αποκαλούμενης Χισμπάχ. Ο νεαρός είναι υπό κράτηση, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι προχώρησε σε αυτήν την «απαράδεκτη ενέργεια» λόγω της φτώχειας και της αμάθειάς του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ιντρίς κυκλοφορούσε στην πόλη με το πλακάτ όπου ανέφερε την «τιμή» του κρεμασμένο από τον λαιμό του. Κάτοικοι τον τράβηξαν φωτογραφίες, που έκαναν αίσθηση στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε να πουληθεί για να γλιτώσει «από την ανυπόφορη φτώχεια» και ότι θα έδινε τα μισά χρήματα στους γονείς του και δύο εκατομμύρια νάιρα σε εκείνον που θα οργάνωνε τον πλειστηριασμό. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα γίνει «ο πιστός υπηρέτης» όποιου τον αγοράσει. Ο εκπρόσωπος της ισλαμικής αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον Ιντρίς.

Η οικονομία της Νιγηρίας είναι αντιμέτωπη με ύφεση για δεύτερη φορά μέσα σε μια πενταετία και άρχισε να ανακάμπτει μόλις τους τελευταίους μήνες. Όμως ο πληθωρισμός, ιδίως στα τρόφιμα, παραμένει πολύ υψηλός, γεγονός που επιτείνει τη φτώχεια πολλών κατοίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναγκάζονται να ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM