Μία γυναίκα από τη Νιγηρία έγινε για πρώτη φορά μητέρα σε ηλικία 68 χρόνων, φέρνοντας στον κόσμο δύο υγιέστατα μωρά.

 

Η Margaret Adenuga είχε υποβληθεί προηγουμένως σε άλλες τρεις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, προτού μείνει έγκυος στην τέταρτη προσπάθεια.

 

Όπως τόνισε στο CNN ο 70χρονος σύζυγός της, οι δύο τους, παντρεμένοι από το 1974, προσπαθούσαν επί δεκαετίες να αποκτήσουν παιδί.

 

Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες, λέει ο σύζυγος, οι δύο τους δεν απελπίστηκαν ούτε τα παράτησαν.

 

«Συνέχιζα να ονειρεύομαι. Ήμουν σίγουρος πως το συγκεκριμένο αυτό όνειρό μας, θα γινόταν πραγματικότητα» παραδέχεται ο συνταξιούχος χρηματιστής.

 

Τα δίδυμα, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι, ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή την περασμένη Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λάγος.

 

Όπως αναφέρει ο δρ. Adeyemi Okunowo, μαιευτήρας της 68χρονης, συστήθηκε ειδική ομάδα στο νοσοκομείο για να παρακολουθεί τη γυναίκα λόγω της ηλικίας της: «Ως ηλικιωμένη γυναίκα και για πρώτη φορά μητέρα, αλλά και λόγω διδύμων, ήταν μία εγκυμοσύνη υψηλού ρίσκου. Ωστόσο, καταφέραμε μια ομαλή κυοφορία και γέννηση» σημειώνει ο γιατρός που προσθέτει πως η εγκυμοσύνη σε τέτοιες ηλικίες ενέχει τον κίνδυνο επιπλοκών.

 

Μόλις πέρυσι, μία 73χρονη Ινδή έφερε στον κόσμο επίσης δίδυμα και έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο που έγινε μάνα.

 

Με πληροφορίες από CNN