Νιγηρία: Έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 68 της χρόνια

Νιγηρία: Έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 68 της χρόνια Facebook Twitter
1

Μία γυναίκα από τη Νιγηρία έγινε για πρώτη φορά μητέρα σε ηλικία 68 χρόνων, φέρνοντας στον κόσμο δύο υγιέστατα μωρά.

Η Margaret Adenuga είχε υποβληθεί προηγουμένως σε άλλες τρεις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, προτού μείνει έγκυος στην τέταρτη προσπάθεια.

Όπως τόνισε στο CNN ο 70χρονος σύζυγός της, οι δύο τους, παντρεμένοι από το 1974, προσπαθούσαν επί δεκαετίες να αποκτήσουν παιδί.

Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες, λέει ο σύζυγος, οι δύο τους δεν απελπίστηκαν ούτε τα παράτησαν.

«Συνέχιζα να ονειρεύομαι. Ήμουν σίγουρος πως το συγκεκριμένο αυτό όνειρό μας, θα γινόταν πραγματικότητα» παραδέχεται ο συνταξιούχος χρηματιστής.

Τα δίδυμα, ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι, ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή την περασμένη Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λάγος.

Όπως αναφέρει ο δρ. Adeyemi Okunowo, μαιευτήρας της 68χρονης, συστήθηκε ειδική ομάδα στο νοσοκομείο για να παρακολουθεί τη γυναίκα λόγω της ηλικίας της: «Ως ηλικιωμένη γυναίκα και για πρώτη φορά μητέρα, αλλά και λόγω διδύμων, ήταν μία εγκυμοσύνη υψηλού ρίσκου. Ωστόσο, καταφέραμε μια ομαλή κυοφορία και γέννηση» σημειώνει ο γιατρός που προσθέτει πως η εγκυμοσύνη σε τέτοιες ηλικίες ενέχει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Μόλις πέρυσι, μία 73χρονη Ινδή έφερε στον κόσμο επίσης δίδυμα και έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη γυναίκα στον κόσμο που έγινε μάνα.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ούτε που το σκέφτηκαν να πάρουν ένα από τα χιλιάδες πάμφτωχα παιδάκια που μεγαλώνουν στη Νιγηρία χωρίς φαγητό και καθαρό νερό και οικογένεια... Αρκεί να αναπαραχθεί το δικό μας γονίδιο. Ας μη μιλήσουμε καν για την ευθύνη της επιστήμης που παραβιάζει όλους τους όρους της φύσης με αντάλλαγμα το κέρδος.