New Yorker: Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους οι φόβοι των Ασιατών στις ΗΠΑ

New Yorker: Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους οι φόβοι των Ασιατών στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Στο έργο του R. Kikuo Johnson, το οποίο κοσμεί το εξώφυλλο του νέου τεύχους, αποτυπώνεται «η αγχώδης γλώσσα σώματος» των Ασιατών καθώς ζουν σε καθεστώς φόβου.
0

Οι φόβοι των Ασιατών και των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής αποτυπώνονται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού New Yorker.

Το τεύχος κυκλοφορεί εν μέσω κύματος εγκλημάτων μίσους κατά των Ασιατών και των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στις ΗΠΑ. Στις 16 Μαρτίου, στην Ατλάντα, έξι Αμερικανίδες ασιατικής καταγωγής δολοφονήθηκαν σε σπα. Στο έργο του R. Kikuo Johnson, το οποίο κοσμεί το εξώφυλλο του νέου τεύχους, αποτυπώνεται «η αγχώδης γλώσσα σώματος» των Ασιατών καθώς ζουν σε καθεστώς φόβου.

Στο εξώφυλλο μία Ασιάτισσα μητέρα εμφανίζεται να κρατάει το χέρι της κόρης της, σε έναν σταθμό τρένου με το νεαρό κορίτσι να κοιτάει σαν κάτι να τη φοβίζει. Στο έργο, παρότι φαινομενικά «ήσυχο», υπάρχει τεράστια ένταση. Η μητέρα κοιτάει μάλλον ανυπόμονα το ρολόι της, τα σώματά τους είναι πολύ κοντά, ενώ κρατάνε τα χέρια τους σφιχτά. Το κενό μπροστά τους φαίνεται να εντείνει την αβεβαιότητα.

«Τα πόδια της μητέρας και τα φρύδια της απαιτούσαν την μεγαλύτερη επιδεξιότητα», ανέφερε ο καλλιτέχνης στο  Mashable προσθέτοντας πως ήθελε να αποτυπώσει μία κίνηση ανάμεσα στην εγρήγορση και στον φόβο. Ως μιγάς Ασιάτης οι πρόσφατες επιθέσεις χτύπησαν μία ευαίσθητη χορδή μέσα του, αναφέρει το designtaxi. 

«Σκέφτηκα τη μητέρα μου σε αυτή τη θέση», είπε ο Johnson. «Σκέφτηκα την γιαγιά μου και τη θεία μου, οι οποίες ήταν ανάμεσα σε όσους με υποστήριξαν περισσότερο. Η μητέρα στο σκίτσο είναι φτιαγμένη από όλες αυτές τις γυναίκες.» Για τη δημιουργία του εξωφύλλου ο Johnson μελέτησε τις αναφορές για τα εγκλήματα μίσους κατά των Ασιατών.

«Βασικά, πιστεύω πως η ελπίδα είναι να ξεριζώσουμε την ιδέα ότι οι Ασιάτες είναι εγγενώς ξένοι», υπογράμμισε.

Μέτρα από την κυβέρνηση Μπάιντεν 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη σειρά μέτρων που απαντούν στην αυξανόμενη βία κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής, μεταξύ άλλων τη διάθεση 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κονδύλια οικονομικής βοήθειας για την πανδημία Covid-19 για προγράμματα κοινοτήτων που βοηθούν θύματα.  «Δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά στην αυξανόμενη βία εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής», έγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο twitter. «Αυτές οι επιθέσεις είναι ακατάλληλες, αντι-αμερικανικές και πρέπει να σταματήσουν», συμπλήρωσε.

Τα μέτρα αυτά λήφθηκαν μετά τις επιθέσεις ενόπλου στην Ατλάντα τον Μάρτιο που άφησαν πίσω τους οχτώ νεκρούς, έξι από τους οποίους Αμερικανίδες ασιατικής καταγωγής. Οι επιθέσεις πυροδότησαν φόβους στις τάξεις της κοινότητας των Ασιατών Αμερικανών και Νησιωτών του Ειρηνικού, η οποία καταγράφει αύξηση στα εγκλήματα μίσους από τον Μάρτιο του 2020, όταν ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να αποκαλεί «κινέζικο ιό» τον νέο κορωνοϊό.

Τα μέτρα της κυβέρνησης Μπάιντεν περιλαμβάνουν τη χορήγηση 49,5 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από κονδύλια οικονομικής ανακούφισης από την πανδημία για «ειδικές υπηρεσίες κοινοτήτων και προγράμματα για τους επιζώντες ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικών επιθέσεων», καθώς και τη θέσπιση μιας νέας ομάδας εργασίας με έργο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής στην υγειονομική περίθαλψη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει επίσης νέες προσπάθειες για την επιβολή νόμων περί εγκλημάτων μίσους και τη δημοσίευση δεδομένων για φυλετικά εγκλήματα, ανέφερε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από designtaxi/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM