New York Times: Ο Μπάιντεν αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει

New York Times: Ο Μπάιντεν αρχίζει να «αποδέχεται» πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, ανέφερε χθες Πέμπτη στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές της στο περιβάλλον του.

Ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους προειδοποίησε, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε αποφασίσει ακόμη να εγκαταλείψει τον αγώνα μετά από τρεις εβδομάδες που επιμένει ότι σχεδόν τίποτα δεν θα τον διώξει. Αλλά ένας άλλος είπε ότι «η πραγματικότητα έρχεται» και ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν ο κ. Μπάιντεν έκανε σύντομα μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του.

Μερικοί άνθρωποι στο στρατόπεδο του κ. Μπάιντεν είπαν στους Δημοκρατικούς συμμάχους ότι η αποφασιστικότητα του προέδρου να παραμείνει στην κούρσα κλονίστηκε περισσότερο από τρεις εξελίξεις: Η απόφαση της αντιπροσώπου Nancy Pelosi, της πρώην ομιλήτριας, να σταθμίσει τόσο έντονα, νέες πολιτειακές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι Η πορεία του προς μια νίκη στο Εκλογικό Κολλέγιο έχει γίνει πολύ πιο απομακρυσμένη και το μποϊκοτάζ των βασικών χορηγών κομμάτων.

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος — τέλος», επέμεινε. Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Μοντάνας Τέστερ καλεί τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία Μοντάνα στην αμερικανική άνω Βουλή, παρότρυνε χθες Πέμπτη τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 81 ετών, να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.

«Συνεργάστηκα με τον πρόεδρο Μπάιντεν όταν αυτό έκανε τη Μοντάνα πιο δυνατή, κι ουδέποτε φοβήθηκα να του το πω όταν κάνει λάθος», ανέφερε ο κ. Τέστερ. «Παρότι εκτιμώ την δέσμευσή του να υπηρετήσει (...) τη χώρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία», συμπλήρωσε.

Ο Τζον Τέστερ είναι ο δεύτερος Δημοκρατικός στη Γερουσία που καλεί δημόσια τον αρχηγό του κράτους να εγκαταλείψει· το έχουν πράξει επίσης κάπου είκοσι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στην παράταξη.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM