New York Times: Το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκη όπλων στο Ιράκ

New York Times: Το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκη όπλων στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ διεξήγαγε τουλάχιστον έναν βομβαρδισμό εναντίον αποθήκης όπλων στο Ιράκ, σύμφωνα με  πληροφορίες που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα The New York Times. 

Ανώτερος αξιωματούχος υπηρεσίας πληροφοριών χώρας της Μέσης Ανατολής ανέφερε πως το Ισραήλ βομβάρδισε μια βάση βόρεια της Βαγδάτης τον Ιούλιο, ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Τάιμς ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν πολλά πλήγματα στο έδαφος του Ιράκ τις τελευταίες ημέρες.

Τον Ιούλιο, αναφέρθηκαν εκρήξεις σε τέσσερις βάσεις των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ ας Σαάμπι), συμμαχίας οργανώσεων οι οποίες στην πλειονότητά τους γενικά διάκεινται ευνοϊκά έναντι του Ιράν και αντιτίθενται στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα ιρανικές θέσεις στη Συρία, αλλά η επέκταση αυτής της εκστρατείας στο Ιράκ —όπου το εβραϊκό Κράτος είχε πλήξει τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Οσιράκ το 1981— θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ της Βαγδάτης και της Ουάσινγκτον

.

Την Τετάρτη ο υπαρχηγός των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης, ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντες, που φιγουράρει σε μια μαύρη λίστα των ΗΠΑ εξαιτίας του αντιαμερικανισμού του, κατηγόρησε τις αμερικανικές δυνάμεις ότι είναι «η μόνη οντότητα που ευθύνεται» για τις επιθέσεις στις βάσεις της οργάνωσής του, που έγιναν κατ' αυτόν από «πράκτορες» ή «στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων με υπερσύγχρονα αεροσκάφη». Το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο αρχηγός των Χασντ, ο Φάλεχ αλ Φαγιάντ, απέφυγε να επαναλάβει τις κατηγορίες του υπαρχηγού του χθες Πέμπτη, λέγοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «οι προκαταρκτικές έρευνες» έδειξαν ότι οι εκρήξεις «σχεδιάστηκαν από ξένη δύναμη» αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για «να εξακριβωθεί με ακρίβεια ποια μέρη ευθύνονται και να ληφθούν προσήκοντα μέτρα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM