Νετανιάχου σε Χαμάς: Το Ισραήλ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις - «Θα δεχθείτε χτύπημα που δεν το περιμένατε»

Προειδοποίηση Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις του κατά της Χαμάς Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της Χαμάς από το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από το θάνατο δύο Ισραηλινών γυναικών από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο αυτού του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.

«Από χθες (Δευτέρα), ο στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα (...) Και θα εντείνουμε περαιτέρω τη δύναμη των επιθέσεων μας», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, προσθέτοντας ότι η Χαμάς «θα δεχτεί ένα τέτοιο χτύπημα που δεν το περιμένει».

Ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών, στη νότια πόλη Ασκελόν, από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Θρηνούμε τον θάνατο των δύο Ισραηλινών γυναικών και σας ζητώ να τηρείτε τις οδηγίες ασφαλείας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς στο τέλος συνεδρίασης για την ασφάλεια στο νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε 137 ρουκέτες μέσα σε διάστημα «πέντε λεπτών» σήμερα  στην Ασκελόν και τη γειτονική πόλη Ασντόντ, με ταυτόχρονα πλήγματα ώστε να μπλοκάρει την πυραυλική ασπίδα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων που φέρεται να ανήκουν στη Χαμάς και στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες το βράδυ, ανάμεσά τους παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Υγείας.

«Εξοντώσαμε τους διοικητές, πλήξαμε πολλούς σημαντικούς στόχους και αποφασίσαμε να επιτεθούμε σκληρότερα και να αυξήσουμε τον ρυθμό των επιθέσεων», δήλωσε ο Νετανιάχου τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα καλεί σε αποκλιμάκωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM