Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα από αυτό της 7ης Οκτωβρίου

Νετανιάχου: Η Χεζμπολάχ προετοίμαζε ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα από αυτό της 7ης Οκτωβρίου Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει εντοπίσει σχέδιο της Χεζμπολάχ για επίθεση μέσω υπόγειων σηράγγων, το οποίο περιελάμβανε τη χρήση τζιπ, μοτοσυκλετών και πυραύλων. 

Μιλώντας στα CNews και Europe 1, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι αν το σχέδιο είχε πραγματοποιηθεί, η επίθεση θα ήταν ακόμα πιο καταστροφική από εκείνη της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Σε απόσταση εκατό με διακόσια μέτρα από τα σύνορα εντοπίσαμε σήραγγες, μέσω των οποίων προετοίμαζαν μια μεγάλη εισβολή στο Ισραήλ, μεγαλύτερη από αυτήν της 7ης Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο περιελάμβανε την εισβολή με τζιπ, μηχανές, ρουκέτες και βλήματα. «Σχεδίαζαν μια ευρείας κλίμακας επίθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Νετανιάχου είχε δηλώσει στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι ο ισραηλινός στρατός είχε βρει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε κρύπτες όπλων της Χεζμπολάχ.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM