Νερό στάζει δίπλα στα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Νερό στάζει δίπλα στα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
EPA
0

Η γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου παρουσιάζει πρόβλημα μόνωσης, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά μόλις λίγα εκατοστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα. Η οροφή μοιάζει να έχει διαβρωθεί σε διάφορα σημεία και όχι μόνο στο σημείο από όπου βρίσκει δίοδο το νερό.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, που έκανε αυτοψία στο Βρετανικό Μουσείο το πρωί της Παρασκευής, σταγόνες νερού πέφτουν δίπλα ακριβώς από τον κορμό της Ίριδος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν απορροφητικά χαρτόνια, προειδοποιώντας με πινακίδες τους επισκέπτες για την ολισθηρότητα του δαπέδου.  

Σε κάποιες φωτογραφίες, φαίνονται ακόμα και πλαστικά δοχεία για τη συλλογή του νερού από την οροφή. 

Το Βρετανικό Μουσείο απάντησε στα αλλεπάλληλα ερωτήματα για το ζήτημα με μία γραπτή ανακοίνωση: «Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

 Στην ίδια ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του λονδρέζικου μουσείου σημειώνουν πως λαμβάνουν τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής πολύ σοβαρά υπόψη καθώς «η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως, το νερό συνέχιζε να στάζει ακόμα και μετά τις γραπτές διαβεβαιώσεις από το Βρετανικό Μουσείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM