Νέος γύρος εκατέρωθεν "απειλών" μεταξύ Τουρκίας- Γερμανίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Νέος γύρος εκατέρωθεν "απειλών" μεταξύ Τουρκίας- Γερμανίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
0


 

Η Άγκυρα επεξεργάζεται μέτρα τα οποία ενδέχεται να λάβει ως απάντηση στην υιοθέτηση ψηφίσματος από το γερμανικό κοινοβούλιο που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

 

"Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απαθείς σ' αυτό", δήλωσε ο Τσανικλί σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. "Η εργασία για το αν είναι δυνατό να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν συνεχίζεται", δήλωσε.


Στο μεταξύ στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση της ασφάλειας των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών καθώς και το ενδεχόμενο να τους προειδοποιήσει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία.


Ο Σέφερ δήλωσε ότι τα 11 τουρκικής καταγωγής μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και τα κόμματά τους θα ενημερωθούν σύντομα γραπτώς για την εκτίμηση του υπουργείου σχετικά με νέες εν δυνάμει απειλές για την ασφάλεια. Οι βουλευτές δέχθηκαν απειλές μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία.


"Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία", δήλωσε ο Σέφερ, όταν ερωτήθηκε για ένα δημοσίευμα το Σάββατο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. "Είναι σωστό ότι, δεδομένων των γεγονότων των λίγων τελευταίων ημερών, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σκέψεις για τις πολιτικές και τις νομικές συνθήκες που υφίστανται στην Τουρκία ... Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM