Νέο τραγούδι από τις Pussy Riot με επίθεση κατά του Πούτιν – «Μαμά, είμαι αιχμάλωτος, μη βλέπεις τηλεόραση»

Νέο τραγούδι από τις Pussy Riot με επίθεση κατά του Πούτιν – «Μαμά, είμαι αιχμάλωτος, μη βλέπεις τηλεόραση» Facebook Twitter
0

Το ρωσικό πανκ συγκρότημα Pussy Riot κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι.

Σε αυτό καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και απευθύνει έκκληση για να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο έχει τίτλο «Mama, Don’t Watch TV» («Μαμά, μην βλέπεις τηλεόραση»), τα μέλη του συγκροτήματος χαρακτηρίζουν «τρομοκρατικό καθεστώς» την κυβέρνηση Πούτιν και «εγκληματίες πολέμου» τον πρόεδρο, τους επιτελείς του, τους στρατηγούς και τους προπαγανδιστές του.

Οι Pussy Riot υποστηρίζουν ότι το ρεφρέν του τραγουδιού βασίζεται στα λόγια ενός αιχμάλωτου Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του: «Μαμά, δεν υπάρχουν Ναζί εδώ, μην βλέπεις τηλεόραση».

Το ρεφρέν του τραγουδιού είναι:

«Μαμά, είμαι αιχμάλωτος. Μην βλέπεις τηλεόραση.

Μαμά, δεν υπάρχουν Ναζί εδώ.

Μαμά, γιατί ο πόλεμος αποκαλείται “ειδική επιχείρηση”;».

Το βίντεο κλιπ του «Mama, Don’t Watch TV» περιλαμβάνει εικόνες από βομβαρδισμένες περιοχές της Ουκρανίας και τα μέλη του συγκροτήματος στέλνουν το μήνυμα «Ουκρανία, σε αγαπάμε», κρατώντας την ουκρανική σημαία. Προς το τέλος του βίντεο κλιπ, μία εκ των Pussy Riot ουρεί σε μια αφίσα με το πρόσωπο του Πούτιν.

Το συγκρότημα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, να σταματήσει να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία της χώρας, να συλλάβει ρώσους ολιγάρχες και να οδηγήσει τον πρόεδρο Πούτιν και τους επιτελείς του ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη «γενοκτονία σε βάρος του ουκρανικού λαού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM