Η Google ανακοίνωσε την αγορά κτιρίου γραφείων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και εν μέσω πανδημίας οι τεχνολογικές εταιρείες επενδύουν και στη δια ζώσης εργασία παρά την εκτεταμένη χρήση της δουλειάς εξ αποστάσεως.

 

Η συμφωνία για το νέο κτίριο στο Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν είναι η πιο ακριβή πώληση κτιρίου γραφείων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή της πανδημίας, και μία από τις ακριβότερες στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Real Capital Analytics.

 

Το νέο της κτίριο, η έκταση του οποίου ισοδυναμεί με δύο οικοδομικά τετράγωνα, είναι μέχρι σήμερα γνωστό ως Σεντ Τζον Τέρμιναλ και αποτελούσε το τέρμα της οδογέφυρας Γουέστ Σάιντ του κεντρικού σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης. Έτσι, όπως αναφέρεται, το κτίριο θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από τα μέσα του 2023.

 

Παρά την επέκταση της τηλεργασίας, η Google ανέφερε σε ανακοίνωση ότι αγοράζει το κτίριο επειδή συνεργασία σε προσωπικό επίπεδο είναι «σημαντικό μέρος του μέλλοντός μας». Η Google ανέβαλε πρόσφατα την πλήρη επιστροφή στο γραφείο μέχρι το 2022 και δίνει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να εργάζονται μόνιμα από οπουδήποτε, αν το επιτρέπει ο ρόλος τους.

 

Η Google, η Facebook, η Apple, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν μπει στην αγορά ακινήτων δυναμικά τα τελευταία χρόνια για να στεγάσουν τα γραφεία τους.

 

Καθώς τώρα λόγω της πανδημίας οι τιμές σε κτίρια γραφείων έπεσαν λόγω της τηλεργασίας, πολλές εταιρείες τεχνολογίας εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προχωρούν σε σημαντικές αγορές σύμφωνα με επενδυτές ακινήτων.

 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal και CNN