Ένας 57χρονος άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης από καφέ αρκούδα στην κεντρική Σλοβακία.

 

Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη θανατηφόρα επίθεση, που καταγράφεται τον τελευταίο αιώνα.

 

Σύμφωνα με την κρατική δασική υπηρεσία Lesy Slovenske Republiky ο πληθυσμός άγριων αρκούδων, έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια.

 

«Σε αυτοψία, που έγινε σήμερα, επιβεβαιώθηκε ότι ο άνδρας από τη Liptovska Luzna πέθανε από τραυματισμούς που προκλήθηκαν από το αρπακτικό αυτό», δήλωσε η δασική εταιρεία στο Facebook.

 

Ο αριθμός των αρκούδων που ζουν στα βουνά της Σλοβακίας, πέρυσι, έφτασε περίπου τις 2.760 σε σχέση με μόλις 900 πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία, η οποία υποστηρίζει το νόμιμο κυνήγι αρκούδων για τη διαχείριση του πληθυσμού τους.

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας είπε ότι θα συλλεχθούν δείγματα DNA της αρκούδας για την ταυτοποίηση του ζώου. Είπε ότι υπήρξαν πέντε επιθέσεις αρκούδων σε ανθρώπους πέρυσι, αλλά καμία δεν ήταν θανατηφόρα.

 

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος www.sme.sk ανέφερε ότι ο άντρας είχε εξαφανιστεί μετά από μια βόλτα στο δάσος κοντά στο χωριό Liptovska Luzna στα βουνά Low Tatras.

 

«Τον βρήκαμε ξαπλωμένο με το στομάχι του δίπλα σε ένα μονοπάτι», ανέφερε στον σάτι ένας φίλος του θύματος, ο Ματέι Μπόντορ. «Τον είχε δαγκώσει στο λαιμό του. Τον είχε δαγκώσει στην κοιλιά του, στα πλευρά του».

 

Το σάιτ δε, ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση στη Σλοβακία, σε διάστημα τουλάχιστον  100 χρόνων.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASR το χαρακτήρισε ως το πρώτο τέτοιο περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της Σλοβακίας.

 

Με πληροφορίες του Reuters