Η διάσημη σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών, Χάιντι Φερέρ, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, έπειτα από πολύμηνη μάχη με την Covid-19.

 

Η 50χρονη προσβλήθηκε από τον ιό τον Απρίλιο του 2020 και η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Νικ Γκουθ, η Φερέρ έβαλε τέλος στη ζωή της στις 26 Μαΐου. Είχε κολλήσει κορωνοϊό τον Απρίλιο του 2020 και, έναν ολόκληρο χρόνο μετά, συνέχιζε να δίνει μάχη με σοβαρές επιπτώσεις της ασθένειας. Όπως αναφέρει η «New York Post» η Φερέρ ήταν κλινήρης και υπέφερε από βασανιστικούς σωματικούς πόνους. Μάλιστα είχε κάποια παρατεταμένα συμπτώματα, όπως έντονο νευρολογικό τρέμουλο.

 

Η Φερέρ είχε γράψει για τη μάχη της με τον κορωνοϊό σε μια ανάρτησή της τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Τις πιο σκοτεινές στιγμές μου έλεγα στον σύζυγό μου ότι, αν δεν καλυτέρευα, δεν θα ήθελα να συνεχίσω να ζω έτσι. Δεν είχα αυτοκτονικές τάσεις. Απλώς δεν διέκρινα την πιθανότητα να αποκτήσω κάποια ποιότητα ζωής μακροπρόσθεσμα και να τελειώσει αυτό που ζούσα».

 

Γεννημένη στο Κάνσας, η Φερέρ έφτασε στο Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του '80 για να σπουδάσει υποκριτική στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να γράφει σενάρια και πούλησε το «The C Word»,  στον παραγωγό Άρνολντ Κοπέλσον, ξεκινώντας έτσι την καριέρα της.

 

Το 1999, ξεκίνησε να γράφει για το «Dawson's Creek» και το «Wasteland», όπου συνεργάστηκε με τους παραγωγούς Kevin Williamson και Julie Plec. 

 

Η Φερέρ είχε και το δικό της το blog, το GirlToMom.com. που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.