Νέες προκλήσεις από Τουρκία - Οκτάι: Η Ελλάδα να σταματήσει την εγκατάσταση ανθρώπων σε νησιά

Νέες προκλήσεις από Τουρκία - Οκτάι: Η Ελλάδα να σταματήσει την εγκατάσταση ανθρώπων σε νησιά Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία διά στόματος του αντιπροέδρου της χώρας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη αμφισβήτησε την κυριαρχία ελληνικών νησιών, ενώ παράλληλα επανέφερε το θέμα τον «γκρίζων ζωνών».

Το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε την Ελλάδα για εγωιστική και κακομαθημένη στάση, σημειώνοντας πως η «Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρεί».

«Είχαμε αναφερθεί στο Καστελόριζο. Μιλάμε για ένα μικροσκοπικό νησί. Απέχει 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική  χώρα της Ελλάδας. Ενώ από την Τουρκία απέχει, νομίζω, περίπου 4 μίλια. Δηλαδή φωνάζει ο κόκορας στο νησί και τον ακούτε. Δηλαδή αν είναι να αγοράσουν ψωμί και γάλα θα έρθουν στην Τουρκία. Είναι τόσο κοντά. Κι έρχονται και διεκδικούν υφαλοκρηπίδα από αυτό το νησί. Δεν είναι τίποτα άλλο αυτό από εγωιστική και κακομαθημένη στάση. Η Τουρκία δεν μπορεί να υποχωρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στις Οινούσσες, υποστήριξε πως «αν φωνάξετε θα σας ακούσουν απέναντι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο. Από τέτοια κοντινά νησιά έρχονται ακριβώς μπροστά μας και διώχνουν και τους ψαράδες. Δεν έχουν όριο».

Επαναφέροντας το θέμα των «γκρίζων ζωνών» δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τόσο τη στρατιωτικοποίηση όσο και την εγκατάσταση ανθρώπων στα νησιά, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτές τις στάσεις, να σταματήσει αυτή τη διαταραγμένη συμπεριφορά. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το θέμα της εγκατάστασης ανθρώπων σε νησιά, όπως και της στρατιωτικοποίησης των νησιών. Αν η Ελλάδα νομίζει ότι θα νικήσει με τετελεσμένα, αφήνοντας τα ζητήματα στη διάρκεια του χρόνου, θα δει πως δεν θα νικήσει. Η Τουρκία ξεκίνησε τα απαραίτητα βήματα, έχει δει το παιχνίδι και θα κάνει αυτό που πρέπει», επισήμανε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM