Νέες δορυφορικές εικόνες: Ρωσικό κονβόι 13 χιλιομέτρων κινείται προς τα ανατολικά

δορυφορικές Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
0

Νέες δορυφορικές εικόνες που κατέγραψε και ανέλυσε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας Maxar, δείχνουν ρωσικό κονβόι να μετακινείται προς Ανατολάς. 

Σύμφωνα με την Maxar Technologies, το κονβόι ήταν μήκους τουλάχιστον 13 χιλιομέτρων και αποτελείτο από εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα, μονάδες πυροβολικού και ενισχυτικό εξοπλισμό. 

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είχε εκτιμήσει δε, πως η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, επιχειρώντας να καταλάβει Χάρκοβο, Μαριούπολη και Οδησσό, και οι εικόνες που ελήφθησαν δορυφορικά την Παρασκευή φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα περί προέλασης στα ανατολικά. 

Η αυτοκινητοπομπή φαίνεται να διασχίζει την πόλη Velykyi Burluk, κινούμενη νότια, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, προορίζεται για τις περιοχές των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στο Ντονμπάς. 

Σε νέο μήνυμά του, εξάλλου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για σκληρές μάχες στα ανατολικά καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή και επίκειται μεγάλη επίθεση. 

«Αυτή θα είναι μια σκληρή μάχη, πιστεύουμε σε αυτόν τον αγώνα και στη νίκη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και ταυτόχρονα να αναζητήσουμε διπλωματικούς τρόπους για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM