Νέες δορυφορικές εικόνες: Ρωσικό κονβόι 13 χιλιομέτρων κινείται προς τα ανατολικά

δορυφορικές Facebook Twitter
Φωτ.: Maxar Technologies
0

Νέες δορυφορικές εικόνες που κατέγραψε και ανέλυσε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας Maxar, δείχνουν ρωσικό κονβόι να μετακινείται προς Ανατολάς. 

Σύμφωνα με την Maxar Technologies, το κονβόι ήταν μήκους τουλάχιστον 13 χιλιομέτρων και αποτελείτο από εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα, μονάδες πυροβολικού και ενισχυτικό εξοπλισμό. 

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είχε εκτιμήσει δε, πως η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, επιχειρώντας να καταλάβει Χάρκοβο, Μαριούπολη και Οδησσό, και οι εικόνες που ελήφθησαν δορυφορικά την Παρασκευή φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα περί προέλασης στα ανατολικά. 

Η αυτοκινητοπομπή φαίνεται να διασχίζει την πόλη Velykyi Burluk, κινούμενη νότια, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, προορίζεται για τις περιοχές των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ στο Ντονμπάς. 

Σε νέο μήνυμά του, εξάλλου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για σκληρές μάχες στα ανατολικά καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή και επίκειται μεγάλη επίθεση. 

«Αυτή θα είναι μια σκληρή μάχη, πιστεύουμε σε αυτόν τον αγώνα και στη νίκη μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και ταυτόχρονα να αναζητήσουμε διπλωματικούς τρόπους για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM