Νέες απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξω τις πύλες όταν έρθει η ώρα

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξω τις πύλες όταν έρθει η ώρα Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ειρωνεύτηκε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέου κύματος Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, λέγοντας πως «θα ανοίξει τις πύλες όταν έρθει η ώρα».

«Όταν λέω ότι θα ανοίξουμε τις πύλες (στους μετανάστες), είναι το λάβετε θέσεις!» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Άγκυρα. «Μην ανησυχείτε, όταν έρθει η ώρα, οι πύλες αυτές θα ανοίξουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έχετε χρήματα, είστε ισχυροί. Αλλά όταν 100 ή 200 άτομα φθάνουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης, τηλεφωνείτε αμέσως για να πείτε, +100 άτομα έφθασαν στα (ελληνικά) νησιά», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία και κάλεσε την Άγκυρα να αποσύρει το σύνολο των ένοπλων δυνάμεών της.

«Οι βουλευτές θεωρούν απαράδεκτο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει τους πρόσφυγες όπλο και τους έχει χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την ΕΕ», ανέφερε το ψήφισμα των ευρωβουλευτών.

Σχετικά με την επέμβαση στη Συρία, ο Ερντογάν επανέλαβε πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να συντρίψει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα σήμερα, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση με στόχο τρία χωριά στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως η Ρωσία είπε πως η ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται κανονικά.

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Τουρκία, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία. Επέκρινε επίσης τους διεθνείς ηγέτες που συναντώνται με διοικητές των YPG, λέγοντας ότι οι κινήσεις αυτές εμποδίζουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM