Νέες απειλές Ακάρ: Οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας προκαλούν ρωγμές στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές Ακάρ: Οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας προκαλούν ρωγμές στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Ο Χουλουσί Ακάρ - Πηγή: Associated Press.
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ εκτιμώντας ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας προκαλούν «ρήγμα» μέσα στο ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι η πιο επιτυχημένη συμμαχία στην ιστορία. Η επιτυχία του έγκειται σε αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη, το αδιαίρετο της ασφάλειας, η ενότητα, η αρμονία και η διαβούλευση. Υπάρχουν κάποιες δυτικές χώρες που θέλουν να αναλάβουν ρόλο στη Μεσόγειο ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη δύναμή τους» αναφέρει ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια «Με το θάρρος αυτών των χωρών, η Ελλάδα συνάπτει διμερείς συμμαχίες. Ωστόσο, η συμμαχία μεταξύ δύο χωρών του ΝΑΤΟ [...] είναι ενάντια στον σκοπό της ύπαρξης του ΝΑΤΟ». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας διατείνεται ότι οι διμερείς συμμαχίες μέσα στην ίδια τη συμμαχία «βλάπτουν το ΝΑΤΟ και δημιουργούν ρωγμές».

«Οι συμμαχίες μεταξύ ήδη συμμάχων [στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ] θα υπονομεύσουν το όραμα του ΝΑΤΟ για το νέο περιβάλλον ασφαλείας της δεκαετίας του 2030» συνεχίζει. 

«Δεν είναι σοφό να επιχειρείς αυτά τα πράγματα αγνοώντας το μπόι σου και την ισχύ σου. Η Τουρκία είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Επιπλέον, είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος για τους συνεργάτες και τους φίλους μας. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία αποδίδει σημασία στη συμμαχία της στο ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με τις ενέργειες άλλων που βλάπτουν τη συμμαχία. Εκπληρώνει δεόντως τις ευθύνες της στην εκπαίδευση, τις ασκήσεις, τις επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» τονίζει ο Ακάρ. 

Κατονομάζοντας τη συμμαχία Ελλάδας και Γαλλίας, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι συνταξιούχος διπλωμάτης του είχε μιλήσει για τη σχετική εξέλιξη.

«Η Γαλλία επιδιώκει μια συμμαχία με την Ελλάδα και δίνει όπλα σε συνεργάτες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά αυτό θα βλάψει τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την Ελλάδα» φέρεται να του είπε ο πρώην διπλωμάτης, όπως αναφέρει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ