Νεαρή μητέρα έβαλε τα χέρια του 9χρονου γιου της μέσα σε αναμμένο φούρνο για να του κάνει εξορκισμό

Νεαρή μητέρα έβαλε τα χέρια του 9χρονου γιου της μέσα σε αναμμένο φούρνο για να του κάνει εξορκισμό Facebook Twitter
2

Μία 39χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Μαρόκο και την Ολλανδία θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου καθώς κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκου σε μία υπόθεση που οι ολλανδικές αρχές συσχετίζουν με περιστατικού εξορκισμού.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Volkskrant αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση, η νεαρή μητέρα φέρεται να έβαλε τα χέρια του 9χρονου γιου της μέσα σε έναν αναμμένο φούρνο σε μία προσπάθεια να διώξει από μέσα του ένα σατανικό πνεύμα.

Η 39χρονη γυναίκα φέρεται, επίσης, να έβαλε βαμβάκι στα αυτιά του παιδιού προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην ακοή του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η μητέρα πίστευε ότι ο γιος της είχε κυριευτεί από ένα τζίνι, ένα πνεύμα «φτιαγμένο από άκαπνη φλόγα της φωτιάς», όπως περιγράφεται στο Κοράνι. 

Πολλοί μουσουλμάνοι, αναφέρει το δημοσίευμα, πιστεύουν στην ύπαρξη τέτοιων πνευμάτων.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ολλανδικό Οργανισμό Ψυχικής Υγείας (GGZ) διαπίστωσε ότι το 60% με 80% των μουσουλμάνων που ζουν στην Ολλανδία θεωρούν πως οι ψυχικές διαταραχές προκαλούνται από δαίμονες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής μητέρας, από την οποία έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού εδώ και δύο περίπου χρόνια, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να είναι ένοχη για κακοποίηση αφού νόμιζε ότι έκανε καλό στο παιδί της.

«Κακοποίηση σημαίνει ότι κάνεις ηθελημένα κακό σε κάποιον, και σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει», δήλωσε ο Anis Boumanjal.

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση του είδους της στη χώρα και η προκαταρκτική ακρόαση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη.

Με πληροφορίες από BBC και dutchnews.nl

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μάλλον φανατισμένη μανούλα του Ισλάμ, που πιστεύει ότι η υπερκινητικότητα (υποθέτω) ενός παιδιού προέρχεται από "τζίνι"..Και εσύ βρε "μανούλα" μην αφήνεις όπου και όπου τα λυχναρια!