Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό έπειτα από περίπου 200 ημέρες, ενώ τα κρούσματα στη χώρα εξακολουθούν να μειώνονται. 

 

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέληξε μία γυναίκα περίπου 90 ετών, η οποία νοσηλευόταν. Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα. Αυτός είναι ο 27ος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα από την αρχή της πανδημίας και ο πρώτος από τις 16 Φεβρουαρίου. 

 

«Κάθε θάνατος υπενθυμίζει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός όταν μπαίνει στην κοινότητά μας», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν. 

 

«Οι γηραιότεροι και εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα είναι εκείνοι που διατρέχουν μακράν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα lockdown είναι τόσο σημαντικό εργαλείο για να σταματήσει η εξάπλωσή του», συμπλήρωσε. 

 

Σήμερα, Κυριακή, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα. Είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλά, μετά την ανακοίνωση 83 κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

Με πληροφορίες από Guardian