Νέα Ζηλανδία: Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό έπειτα από περίπου 200 ημέρες

Νέα Ζηλανδία: Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό, έπειτα από περίπου 200 ημέρες Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με τον κορωνοϊό έπειτα από περίπου 200 ημέρες, ενώ τα κρούσματα στη χώρα εξακολουθούν να μειώνονται. 

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέληξε μία γυναίκα περίπου 90 ετών, η οποία νοσηλευόταν. Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα. Αυτός είναι ο 27ος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα από την αρχή της πανδημίας και ο πρώτος από τις 16 Φεβρουαρίου. 

«Κάθε θάνατος υπενθυμίζει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός όταν μπαίνει στην κοινότητά μας», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν. 

«Οι γηραιότεροι και εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα είναι εκείνοι που διατρέχουν μακράν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα lockdown είναι τόσο σημαντικό εργαλείο για να σταματήσει η εξάπλωσή του», συμπλήρωσε. 

Σήμερα, Κυριακή, η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα. Είναι η πέμπτη διαδοχική ημέρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει χαμηλά, μετά την ανακοίνωση 83 κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM