Νέα Ζηλανδία: Μόνιμες άδειες παραμονής για τους επιζήσαντες της σφαγής στο Κράιστσερτς

Νέα Ζηλανδία: Μόνιμες άδειες παραμονής για τους επιζήσαντες της σφαγής στο Κράιστσερτς Facebook Twitter
0

Η Νέα Ζηλανδία σκοπεύει να χορηγήσει μόνιμες άδειες παραμονής σε όλους τους επιζήσαντες της σφαγής στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς, όπου 50 μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν από τον λευκό εθνικιστή Μπρέντον Τάραντ.

Η νεοζηλανδική κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι εξέταζε να χορηγήσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους επιζήσαντες, αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι τώρα σχετικά μέτρα.


Η σημερινή είδηση δημοσιεύτηκε μόνο ως ένας σύνδεσμος στον ιστότοπο μετανάστευσης, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η επιλογή αυτή έγινε για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντίδραση από αντιπάλους της μετανάστευσης.

Οι μεταναστευτικές αρχές της χώρας τόνισαν ότι μια νέα κατηγορία ταξιδιωτικών θεωρήσεων δημιουργήθηκε με τίτλο "βίζα, Απάντηση στο Κράιστσερτς (2019)".

Οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στα τεμένη όταν εξαπολύθηκαν οι επιθέσεις της 15ης Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, όπως μπορούν και άμεσα μέλη οικογενειών.

Οι αιτούντες πρέπει να ζούσαν στην Νέα Ζηλανδία την ημέρα της επίθεσης, ώστε η βίζα να μην είναι διαθέσιμη για τουρίστες ή επισκέπτες μικρής διάρκειας. Οι αιτήσεις μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλλονται από αύριο Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM