Νέα Ζηλανδία: Μετά τις επιθέσεις στα τεμένη η κυβέρνηση αγοράζει τα όπλα των πολιτών

Νέα Ζηλανδία: Μετά τις επιθέσεις στα τεμένη η κυβέρνηση αγοράζει τα όπλα των πολιτών Facebook Twitter
0

Δεκάδες κάτοχοι όπλων στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, την πόλη όπου έγιναν οι θανατηφόρες επιθέσεις στα τεμένη, παρέδωσαν τα όπλα τους στις αρχές έναντι χρημάτων.

Πρόκειται για μια κυβερνητική πρωτοβουλία μετά τις επιθέσεις παράλληλα με την απαγόρευση πολλών τύπων ημιαυτόματων όπλων, η κατοχή των οποίων έως τώρα ήταν νόμιμη. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η αστυνομία, τις πρώτες ώρες της αγοραπωλησίας 68 κάτοχοι όπλων παρέδωσαν τα ημιαυτόματα τους με την αστυνομία να τους πληρώνει συνολικά πάνω από 200.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας. Συνολικά αναμένεται να διοργανωθούν πάνω από 200 ανάλογες αγοραπωλησίες. 

Η κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας για να αγοράσει τα όπλα των πολιτών, η κατοχή των οποίων δεν είναι πια νόμιμη. Οι κάτοχοι τους έχουν περίοδο αμνηστίας έως τον Δεκέμβριο να τα παραδώσουν στις αρχές. Υπολογίζεται πως στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύριο πυροβόλα όπλα. 

Οι επιθέσεις στα τεμένη του Κράιστσερτς σημειώθηκαν στις 15 Μαρτίου και στοίχισαν τη ζωή σε 51 ανθρώπους. Ο δράστης, ο Αυστραλός Μπρένταν Τάραντ αντιμετωπίζει κατηγορίες για 51 δολοφονίες, 40 απόπειρες και τρομοκρατική δράση. Έχει δηλώσει πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες. Η δίκη του θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2020 και αναμένεται να κρατήσει περίπου 6 εβδομάδες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM