Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της Facebook Twitter
0

Η Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε με τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 20% για τους επόμενους έξι μήνες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

«Από μόνο του δεν θα αλλάξει τη γενική κατάσταση των οικονομικών, όμως πρόκειται για επίδειξη ηγετικής ικανότητας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που λαμβάνει ετησίως 470.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, περίπου 260.000 ευρώ. «Είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τις τρέχουσες επιπτώσεις σε πολλούς Νεοζηλανδούς».

Σχολεία, επιχειρήσεις και μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέλμα.

Η κυβέρνηση προβλέπει μεγάλη αύξηση της ανεργίας λόγω του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Αναγνωρίζουμε τους Νεοζηλανδούς που βασίζονται σε επιδόματα, που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται και που χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας», τόνισε Άρντερν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι και οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους, όμως αυτό δεν θα αφορά την πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων. «Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως νοσηλευτές, αστυνομικοί, επαγγελματίες υγείας», εξήγησε η Άρντερν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.386. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί εννέα θάνατοι.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αν θα χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM