Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της Facebook Twitter
0

Η Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε με τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 20% για τους επόμενους έξι μήνες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

«Από μόνο του δεν θα αλλάξει τη γενική κατάσταση των οικονομικών, όμως πρόκειται για επίδειξη ηγετικής ικανότητας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που λαμβάνει ετησίως 470.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, περίπου 260.000 ευρώ. «Είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τις τρέχουσες επιπτώσεις σε πολλούς Νεοζηλανδούς».

Σχολεία, επιχειρήσεις και μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέλμα.

Η κυβέρνηση προβλέπει μεγάλη αύξηση της ανεργίας λόγω του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Αναγνωρίζουμε τους Νεοζηλανδούς που βασίζονται σε επιδόματα, που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται και που χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας», τόνισε Άρντερν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι και οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους, όμως αυτό δεν θα αφορά την πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων. «Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως νοσηλευτές, αστυνομικοί, επαγγελματίες υγείας», εξήγησε η Άρντερν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.386. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί εννέα θάνατοι.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αν θα χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM