Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της Facebook Twitter
0

Η Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε με τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 20% για τους επόμενους έξι μήνες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

«Από μόνο του δεν θα αλλάξει τη γενική κατάσταση των οικονομικών, όμως πρόκειται για επίδειξη ηγετικής ικανότητας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που λαμβάνει ετησίως 470.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, περίπου 260.000 ευρώ. «Είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τις τρέχουσες επιπτώσεις σε πολλούς Νεοζηλανδούς».

Σχολεία, επιχειρήσεις και μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέλμα.

Η κυβέρνηση προβλέπει μεγάλη αύξηση της ανεργίας λόγω του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Αναγνωρίζουμε τους Νεοζηλανδούς που βασίζονται σε επιδόματα, που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται και που χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας», τόνισε Άρντερν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι και οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους, όμως αυτό δεν θα αφορά την πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων. «Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως νοσηλευτές, αστυνομικοί, επαγγελματίες υγείας», εξήγησε η Άρντερν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.386. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί εννέα θάνατοι.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αν θα χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM