Νέα Υόρκη: Τηλεκπαίδευση και όχι ακύρωση μαθημάτων λόγω χιονιού - Οργή από μαθητές, καθηγητές και γονείς

Νέα Υόρκη: Τηλεκπαίδευση και όχι ακύρωση μαθημάτων λόγω χιονιού - Οργή από μαθητές, καθηγητές και γονείς Facebook Twitter
EPA/Peter Foley
0

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα στα δημόσια σχολεία μέσω τηλεκπαίδευσης και να μην ακυρωθούν, όπως είθισται να συμβαίνει λόγω χιονιού. 

Στις «snow days» [σ.σ. ημέρες χιονιού], όπως ονομάζονται, σχολεία και παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν όταν υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Οι αρχές είπαν ότι οι μαθητές κατάφεραν να διαχειριστούν επιτυχώς την στροφή στην τηλεκπαίδευση στη διάρκεια των lockdowns, και οι μέρες εκτός σχολείων δεν θα συνεχιστούν στη νέα σχολική χρονιά. 

Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν με την απόφαση. Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, οι συγκεκριμένες ημέρες ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλείς και θεωρούνταν πολύ ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τους New York Times, δεν συμβαίνουν συχνά στη Νέα Υόρκη και ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε μόλις επτά τέτοιες ημέρες στη διάρκεια των πέντε πρώτων ετών της θητείας του. 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης (New York City Department of Education- NYCDOE), που διαχειρίζεται την μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στη χώρα, ανακοίνωσε την αλλαγή για το σχολικό έτος 2021-2022. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι μόνιμη, αποτελεί συνέχεια της κίνησης των τοπικών αρχών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να σταματήσουν τις «snow days» καθώς η πλειονότητα των μαθητών έκανε μαθήματα εξ αποστάσεων λόγω πανδημίας. 

Πολλοί απογοητευμένοι μαθητές, γονείς και καθηγητές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους μέσω social media, αν και κάποιοι επισήμαναν ότι εκείνες τις ημέρες οι γονείς πιέζονταν περισσότερο για να βρουν τελευταία στιγμή ποιος θα φροντίσει τα παιδιά τους, που δεν θα πήγαιναν στο σχολείο.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ