Νέα Υόρκη: Τηλεκπαίδευση και όχι ακύρωση μαθημάτων λόγω χιονιού - Οργή από μαθητές, καθηγητές και γονείς

Νέα Υόρκη: Τηλεκπαίδευση και όχι ακύρωση μαθημάτων λόγω χιονιού - Οργή από μαθητές, καθηγητές και γονείς Facebook Twitter
EPA/Peter Foley
0

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα στα δημόσια σχολεία μέσω τηλεκπαίδευσης και να μην ακυρωθούν, όπως είθισται να συμβαίνει λόγω χιονιού. 

Στις «snow days» [σ.σ. ημέρες χιονιού], όπως ονομάζονται, σχολεία και παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν όταν υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Οι αρχές είπαν ότι οι μαθητές κατάφεραν να διαχειριστούν επιτυχώς την στροφή στην τηλεκπαίδευση στη διάρκεια των lockdowns, και οι μέρες εκτός σχολείων δεν θα συνεχιστούν στη νέα σχολική χρονιά. 

Ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που απογοητεύτηκαν με την απόφαση. Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, οι συγκεκριμένες ημέρες ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλείς και θεωρούνταν πολύ ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με τους New York Times, δεν συμβαίνουν συχνά στη Νέα Υόρκη και ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε μόλις επτά τέτοιες ημέρες στη διάρκεια των πέντε πρώτων ετών της θητείας του. 

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης (New York City Department of Education- NYCDOE), που διαχειρίζεται την μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στη χώρα, ανακοίνωσε την αλλαγή για το σχολικό έτος 2021-2022. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι μόνιμη, αποτελεί συνέχεια της κίνησης των τοπικών αρχών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να σταματήσουν τις «snow days» καθώς η πλειονότητα των μαθητών έκανε μαθήματα εξ αποστάσεων λόγω πανδημίας. 

Πολλοί απογοητευμένοι μαθητές, γονείς και καθηγητές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους μέσω social media, αν και κάποιοι επισήμαναν ότι εκείνες τις ημέρες οι γονείς πιέζονταν περισσότερο για να βρουν τελευταία στιγμή ποιος θα φροντίσει τα παιδιά τους, που δεν θα πήγαιναν στο σχολείο.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM