Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε γυναίκα στο μετρό ενώ κοιμόταν- Πώς εντοπίστηκε

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο άνδρας που έβαλε φωτιά σε γυναίκα σε συρμό του μετρό ενώ κοιμόταν- Πώς εντοπίστηκε Facebook Twitter
0

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής σε συρμό του μετρό της Νέας Υόρκης, όταν ένας άνδρας έβαλε φωτιά στα ρούχα μιας γυναίκας, προκαλώντας τον θάνατό της. Οι αρχές περιέγραψαν το περιστατικό ως «βίαιη δολοφονία» και «παρανοϊκή συμπεριφορά».

Ο δράστης συνελήφθη οκτώ ώρες μετά την επίθεση σε άλλο σταθμό στο Μανχάταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας προσέγγισε τη γυναίκα χωρίς να μιλήσει και χρησιμοποίησε έναν αναπτήρα για να ανάψει τα ρούχα της, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν τον δράστη να κάθεται ήρεμος σε έναν πάγκο του σταθμού, παρακολουθώντας την τραγωδία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η γυναίκα ήταν «ακίνητη» όταν ξεκίνησε η επίθεση, ενώ αρχικά πίστευαν ότι κοιμόταν. Το περιστατικό συνέβη στις 7:30 π.μ. σε συρμό της γραμμής F με κατεύθυνση το Μπρούκλιν.

Ο δράστης, ένας μετανάστης από τη Γουατεμάλα, είχε πάνω του έναν αναπτήρα όταν συνελήφθη. Η ταυτότητα της γυναίκας δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ το όνομα του δράστη είναι Σεμπάστιαν Ζαπέτα. 

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, εξήρε την άμεση αντίδραση των πολιτών που ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ καταδίκασε τη βίαιη πράξη: «Τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα μέσα μεταφοράς μας. Δεσμευόμαστε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλα τα θύματα βίαιων εγκλημάτων».

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο όπου ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό, με την τοποθέτηση επιπλέον καμερών ασφαλείας και την ανάπτυξη 250 επιπλέον μελών της Εθνοφρουράς ενόψει της εορταστικής περιόδου. Οι αρχές τόνισαν τη σημασία της τεχνολογίας στη σύλληψη του δράστη, καθώς οι κάμερες σώματος των αστυνομικών παρείχαν κρίσιμες λεπτομέρειες για την ταυτοποίησή του.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων εγκλημάτων στο μετρό, εντείνοντας την ανησυχία των κατοίκων της πόλης, παρά τη μείωση της εγκληματικότητας κατά 10% από τον Μάιο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM