Νέα Υόρκη: Αποζημίωση 180.000 δολαρίων σε τρεις γυναίκες που αστυνομικοί υποχρέωσαν να βγάλουν τη μαντίλα

Νέα Υόρκη: Αποζημίωση 180.000 δολαρίων σε τρεις γυναίκες που αστυνομικοί υποχρέωσαν να βγάλουν τη μαντίλα Facebook Twitter
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
1

Ο δήμος της Νέας Υόρκης δέχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 180.000 δολαρίων σε τρεις γυναίκες οι οποίες υποχρεώθηκαν από αστυνομικούς να σηκώσουν την μαντίλα τους για να τους πάρουν φωτογραφίες μετά την σύλληψή τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Καθεμία θα λάβει 60.000 ευρώ μετά τον συμβιβασμό αυτόν που επετεύχθη στις αρχές της εβδομάδας ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, όπου είχαν γίνει οι τρεις συλλήψεις, ανακοίνωσε η συνήγορός τους Ταχάνι Αμπούσι.

«Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η ίδια στο AFP, δίνοντας έμφαση στην «κοινή προσπάθεια» που έγινε για να βελτιωθεί το «εγχειρίδιο» των αστυνομικών.

«Η λύση που δόθηκε στην υπόθεση αυτή ήταν προς το καλύτερο συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών», σχολίασε εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του δήμου της Νέας Υόρκης.

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί το 2015 και η τρίτη το 2012.

Οι τρεις γυναίκες είχαν προσφύγει κατά του δήμου και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD).

Έκτοτε η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει λάβει νέες οδηγίες: οι συλληφθέντες που φορούν θρησκευτικό ένδυμα στο κεφάλι έχουν το δικαίωμα να μεταφερθούν σε ξεχωριστό θάλαμο για να ληφθεί με πλήρη διακριτικότητα η φωτογραφία τους από αστυνομικό του ιδίου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια