Νέα παρέμβαση Ερντογάν στις γερμανικές εκλογές

Νέα παρέμβαση Ερντογάν στις γερμανικές εκλογές Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε για μία ακόμη φορά σήμερα τους Τούρκους της Γερμανίας να δώσουν ένα «χαστούκι» στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία (την ένωση CDU/CSU και SPD) και στους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας μια παρότρυνση που έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Βερολίνου.


Σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν τα κόμματα «που είναι εχθροί της Τουρκίας».


«Να είστε με εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι με την Τουρκία. Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για μικρά κόμματα, δώστε τους την ψήφο σας. Θα αποκτήσουν αργότερα μεγαλύτερη σημασία» επισήμανε.


«Κατά τη γνώμη μου, σε εκείνους που επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία αξίζει ένα χαστούκι σε αυτές τις εκλογές» υπογράμμισε ο Ερντογάν χωρίς να διευκρινίσει υπέρ ποιων κομμάτων καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις επικρίσεις της γερμανικής ηγεσίας: «Και τι λένε τώρα; Αυτοί λένε "παρεμβαίνει στη δημοκρατία μας". Όμως το μοναδικό πράγμα που εμείς λέμε είναι ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν ένα μάθημα στους εχθρούς της Τουρκίας στις κάλπες. Αυτό είναι όλο».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM