Νέα έρευνα στην Boeing για τους ελέγχους ασφαλείας στα 787 Dreamliner

Η Boeing είναι αντιμέτωπη με νέα έρευνα λόγω αποτυχίας στην πραγματοποίηση ελέγχων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η Βοeing, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιαστημικής στον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα έρευνα για την ασφάλεια στα αεροσκάφη της. 

Η νέα έρευνα στα αεροσκάφη της Boeing θα γίνει μετά από δηλώσεις της εταιρείας στις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ενδέχεται να απέτυχε να πραγματοποιήσει σωστά ορισμένους ποιοτικούς ελέγχους στα αεροπλάνα τύπου 787 Dreamliner. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) δήλωσε ότι «διερευνά εάν η Boeing ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις και εάν υπάλληλοι της εταιρείας έχουν παραποιήσει αρχεία για τα αεροσκάφη». 

Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι ενώ η έρευνα βρισκόταν εν εξελίξει, υπάλληλοι της Boeing θα επιθεωρούσαν εκ νέου τα αεροσκάφη τύπου 787 Dreamliner που δεν είχαν παραδοθεί ακόμη στους πελάτες και η εταιρεία αναμένεται να αναπτύξει ένα «σχέδιο δράσης» για τα αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται ήδη. 

Η FAA είπε ότι η Boeing «μας ενημέρωσε οικειοθελώς τον Απρίλιο ότι ενδέχεται να μην έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις για να επιβεβαιώσει την επαρκή πρόσφυση και γείωση στο σημείο που τα φτερά των αεροσκαφών ενώνονται με την άτρακτο σε ορισμένα αεροπλάνα 787 Dreamliner». 

Το στέλεχος της Boeing που επιβλέπει το πρόγραμμα 787, Σκοτ Στόκερ, έγραψε σε εσωτερικό σημείωμα, σύμφωνα με τον Guardian, ότι το πρόβλημα αναφέρθηκε από έναν υπάλληλο και αφορούσε ένα «παράπτωμα» και όχι «ένα άμεσο ζήτημα ασφάλειας της πτήσης». 

Το σημείωμα ανέφερε ότι η Boeing κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «πολλοί άνθρωποι είχαν παραβιάσει τις πολιτικές της εταιρείας, επειδή δεν έκαναν τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά παρ’ όλα αυτά κατέγραφαν την εργασία ως ολοκληρωμένη»

«Ενημερώσαμε αμέσως την αρμόδια ρυθμιστική αρχή για όσα μάθαμε και λαμβάνουμε γρήγορες και σοβαρές διορθωτικές ενέργειες», ανέφερε επίσης το σημείωμα. Ο Σκοτ Στόκερ είπε ότι η εταιρεία επιβράβευσε τον υπάλληλο που μίλησε. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM