Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών

Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών Facebook Twitter
0

Το περιεχόμενο της νέας επιστολής που έστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) η Τουρκία, στις 17 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε η ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με την πεντασέλιδη επιστολή που υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου υποστηρίζεται, όπως και στις προηγούμενες δύο επιστολές, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (στις συνθήκες της Λωζάννης και Παρισίων). 

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο, να λέει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Νέα επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αμφισβήτηση κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση νησιών Facebook Twitter

Κομισιόν: Στήριξη της Ελλάδας

Τη στήριξη των Βρυξελλών στην Αθήνα εξέφρασε εν τω μεταξύ η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Βλέπουμε καθημερινά περιστατικά και γνωρίζω ότι "το αφεντικό μου»", η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό σας αύριο γι` αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα του μεταφέρει την πιο ισχυρή διαβεβαίωση ότι στηρίζουμε απόλυτα την Ελλάδα και καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις από τον Ερντογάν» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην οποία αναμένεται να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ενημερώσει τους ομολόγους του τόσο στην Άτυπη Σύνοδο των «27» στην Πράγα, όσο και στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ