Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας - Μόσχα: Θα απαντήσουμε στην είσοδο πλοίου τους στη Μαύρη Θάλασσα

Νέα ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας - Μόσχα: Θα απαντήσουμε στην είσοδο πλοίου τους στη Μαύρη Θάλασσα Facebook Twitter
0

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην είσοδο αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα με μέτρα που δεν διευκρίνισε, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη αυτή όπως και άλλες σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ένταση ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αντιτορπιλικό USS Porter εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο μιας ανάπτυξης ρουτίνας, κίνηση --σύμφωνα με τα ρωσικά μμε-- που αύξησε την οργή στη Μόσχα, μετά την πρόσφατη εγκατάσταση ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να έχει δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο εντός του μήνα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλιο, καθώς η Ουάσινγκτον θέλει να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας.

"Φυσικά, αυτό δεν έχει την έγκρισή μας και αναμφίβολα θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων ως απάντηση", δήλωσε ο Αντρέι Κελίν, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών που αναφερόταν στην ανάπτυξη του USS Porter, σύμφωνα με το RIA.

Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο σημαίνει επίδειξη ισχύος η οποία, κατά την άποψή του, βαθαίνει την ψυχρότητα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, η οποία προκλήθηκε από τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και τη Συρία. "Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση, βεβαίως υπάρχει σαφής αύξηση και υποδαύλιση της έντασης στις σχέσεις μας. Όλα γίνονται παραμονές της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος".

Το αντιτορπιλικό USS Porter αγκυροβόλησε στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας για προγραμματισμένη επίσκεψη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

"Οι επισκέψεις σε λιμάνια όπως αυτή, δίνουν την ευκαιρία σε ναύτες από τη Βουλγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τους δεσμούς μας, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, καθώς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αμοιβαίων στόχων", δήλωσε η διοικητής του USS Porter Άντρια Σλαφ.

Το αντιτορπιλικό Porter εισήλθε τη Δευτέρα στη Μαύρη Θάλασσα για σειρά ασκήσεων με τους συμμάχους και δυνάμεις χωρών εταίρων στο πλαίσιο αυτού που οι ΗΠΑ αποκαλούν ανάπτυξη ρουτίνας. Η ανάπτυξη διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve, την οποία στηρίζουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM