Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους

Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους Facebook Twitter
Σύμφωνα με το NBC, o Xάμζα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός
0

Πως ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το αμερικανικό δίκτυο NBC. Η πληροφορία για το θάνατο του ΧάμΖα Μπιν Λάντεν δεν είναι ωστόσο επίσημη.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως έχει λάβει πληροφόρηση από τρεις πηγές του στρατού που όμως δεν κατονομάζει. Η είδηση ε΄χει αρχίσει να μεταδίδεται διεθνώς ωστόσο, ακόμη και με έκτακτο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκτήσει πληροφορίες ότι ο γιος και ο πιθανός διάδοχος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν,  Χάμζα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους των ΗΠΑ, γράφει το ΝΒC.

Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους Facebook Twitter
O Οσάμα και ο γιος του Χάμζα

Οι αξιωματούχοι δεν παρείχαν λεπτομέρειες για το πού ή πότε πέθανε ο Χάμζα ή αν οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν ρόλο στο θάνατό του. Δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει το θάνατό του, γράφει επίσης το δίκτυο ενώ σημειώνει πως ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν και διάδοχός του στην Αλ Κάιντα είναι νεκρός. «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό», επανέλαβε δύο φορές ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πληροφορία, σύμφωνα με το AFP.

Η τελευταία γνωστή δημόσια δήλωση του Χάμζα Μπιν Λάντεν έγινε γνωστή από υπηρεσία μέσων ενημέρωσης της Αλ Κάιντα το 2018. Σε αυτό το μήνυμα απειλούσε τη Σαουδική Αραβία και κάλεσε τους λαούς της Αραβικής Χερσονήσου να εξεγερθούν.

Ο γιος του Μπιν Λάντεν πιστεύεται ότι γεννήθηκε γύρω στο 1989 ενώ έχει εμφανιστεί και σε βίντεο προπαγάνδας της Αλ Κάιντα.

Σε άρθρο του το 2017, ο αντιπρόσωπος και ο πρώην πράκτορας του FBI δήλωσε ότι «ο Χάμσα προετοιμάζεται για ηγετικό ρόλο στην οργάνωση που ίδρυσε ο πατέρας του σε μια θέση συμβολική για την επανένωση του παγκόσμιου κινήματος τζιχάντ». Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικηρύξει έναντι του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο Χάμζα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Έζησε για κάποιο διάστημα μαζί του στο Πακιστάν, όπου κατέφυγαν τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα μετά την επέμβαση των ΗΠΑ στο Αφβανιστάν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαΐου 2011. Πιστεύεται ότι την εποχή εκείνη ο Χάμζα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν και έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας άφηναν να εννοηθεί ότι καταβάλλονταν προσπάθειες για να επανενωθεί με τον πατέρα του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM