Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους

Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους Facebook Twitter
Σύμφωνα με το NBC, o Xάμζα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός
0

Πως ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το αμερικανικό δίκτυο NBC. Η πληροφορία για το θάνατο του ΧάμΖα Μπιν Λάντεν δεν είναι ωστόσο επίσημη.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως έχει λάβει πληροφόρηση από τρεις πηγές του στρατού που όμως δεν κατονομάζει. Η είδηση ε΄χει αρχίσει να μεταδίδεται διεθνώς ωστόσο, ακόμη και με έκτακτο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκτήσει πληροφορίες ότι ο γιος και ο πιθανός διάδοχος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν,  Χάμζα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους των ΗΠΑ, γράφει το ΝΒC.

Το NBC μετέδωσε πως είναι νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πληροφορίες από αξιωματούχους Facebook Twitter
O Οσάμα και ο γιος του Χάμζα

Οι αξιωματούχοι δεν παρείχαν λεπτομέρειες για το πού ή πότε πέθανε ο Χάμζα ή αν οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν ρόλο στο θάνατό του. Δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει το θάνατό του, γράφει επίσης το δίκτυο ενώ σημειώνει πως ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο Χάμζα μπιν Λάντεν, ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν και διάδοχός του στην Αλ Κάιντα είναι νεκρός. «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό», επανέλαβε δύο φορές ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πληροφορία, σύμφωνα με το AFP.

Η τελευταία γνωστή δημόσια δήλωση του Χάμζα Μπιν Λάντεν έγινε γνωστή από υπηρεσία μέσων ενημέρωσης της Αλ Κάιντα το 2018. Σε αυτό το μήνυμα απειλούσε τη Σαουδική Αραβία και κάλεσε τους λαούς της Αραβικής Χερσονήσου να εξεγερθούν.

Ο γιος του Μπιν Λάντεν πιστεύεται ότι γεννήθηκε γύρω στο 1989 ενώ έχει εμφανιστεί και σε βίντεο προπαγάνδας της Αλ Κάιντα.

Σε άρθρο του το 2017, ο αντιπρόσωπος και ο πρώην πράκτορας του FBI δήλωσε ότι «ο Χάμσα προετοιμάζεται για ηγετικό ρόλο στην οργάνωση που ίδρυσε ο πατέρας του σε μια θέση συμβολική για την επανένωση του παγκόσμιου κινήματος τζιχάντ». Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικηρύξει έναντι του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα.

Ο Χάμζα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Έζησε για κάποιο διάστημα μαζί του στο Πακιστάν, όπου κατέφυγαν τα περισσότερα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα μετά την επέμβαση των ΗΠΑ στο Αφβανιστάν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαΐου 2011. Πιστεύεται ότι την εποχή εκείνη ο Χάμζα βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ιράν και έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας άφηναν να εννοηθεί ότι καταβάλλονταν προσπάθειες για να επανενωθεί με τον πατέρα του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM