Τρεις ναυτικοί που βρίσκονταν σε ένα μικρό, απομακρυσμένο νησί στο δυτικό Ειρηνικό σώθηκαν αφού διασώστες εντόπισαν το μήνυμά SOS που είχαν γράψει στην άμμο σε μια παραλία.

 

Οι άνδρες βρέθηκαν στο νησί Pikelot στη Μικρονησία από στρατιωτικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και των ΗΠΑ την Κυριακή, δήλωσε η Αυστραλιανή Δύναμη Άμυνας (ADF). Ήταν αγνοούμενοι για τρεις μέρες αφού το 7 μέτρων σκάφος τους, έμεινε από καύσιμα και βγήκε εκτός πορείας. Όλοι βρέθηκαν σε «καλή κατάσταση» χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, δήλωσε ο ADF.

 

Οι αρχές στο Γκουάμ, μια γειτονική επικράτεια των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την έρευνα το Σάββατο, αφού οι άνδρες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων από το Pulawat προς το Atap. Αντ' αυτού, το σκάφος τους κατέληξε στο νησί Pikelot, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από το σημείο που είχαν ξεκινήσει. Αφού εντοπίστηκε το SOS από τον αέρα, ένα αυστραλιανό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο μικρό νησί και έδωσε στους άνδρες φαγητό και νερό.

 

Οι ναυτικοί θα γυρίσουν στο σπίτι τους με ένα περιπολικό πλοίο της Μικρονησίας, σύμφωνα με αυστραλιανούς αξιωματούχους. Η Μικρονησία, στο δυτικό Ειρηνικό, αποτελείται από περίπου 600 μικροσκοπικά νησιά διάσπαρτα σε μια απέραντη έκταση του ωκεανού.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr