Ναυάγιο στην Πύλο: Πάνω από 280 οικογένειες στο Πακιστάν «φοβούνται» ότι έχουν χάσει δικό τους

Ναυάγιο στην Πύλο: Πάνω από 280 οικογένειες στο Πακιστάν «φοβούνται» ότι έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Πάνω από 280 οικογένειες στο Πακιστάν γνωστοποίησαν στις αρχές ότι φοβούνται ότι έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν οι 280 οικογένειες φοβούνται ότι δικά τους πρόσωπα ήταν στο υπερφορτωμένο σκάφος που μετέφερε μετανάστες προς την Ιταλία και βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

Ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι «περί τους 350 Πακιστανοί επέβαιναν στο σκάφος». Συμπλήρωσε πως «ίσως να μην έχει υπάρξει ποτέ τόσο βαρύς απολογισμός, ούτε και σε τρομοκρατικές επιθέσεις» στην ιστορία του Πακιστάν. Να σημειωθεί πως μεταξύ των 104 διασωθέντων περιλαμβάνονται 12 Πακιστανοί.

«Μέχρι σήμερα, 281 πακιστανικές οικογένειες έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας για να μας πουν ότι τα παιδιά τους είναι πιθανόν να είναι θύματα του δυστυχήματος», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Ράνα Σαναουλάχ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνας του Πακιστάν (FIA) έχει συγκεντρώσει 193 δείγματα DNA από οικογένειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών. Από την πλευρά τους, οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις 25 διακινητών και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ