Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το καλοδιατηρημένο ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιέχει πιθανότατα τις σορούς των 23 μελών του πληρώματός του, βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών.


Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να δημιουργηθούν εμπόδια στις βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα, ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής.

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών Facebook Twitter


Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, προκαλώντας τον θάνατο 1.200 ναυτών.


Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο από τα 11 γνωστά ναυάγια των γερμανικών υποβρυχίων έχει εντοπιστεί και οι αρχές δήλωσαν πως δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία του ναυαγίου για να αποτρέψουν τους λαφυραγωγούς.


«Από τα 11 U-boats που βυθίστηκαν στα βελγικά χωρικά ύδατα, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο», ανακοίνωσε η επαρχία της δυτικής Φλάνδρας.


Ο υπουργός Βόρειας Θάλασσας το Βελγίου δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον το ναυάγιο μπορεί να αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM