Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός, μόλις τέθηκε σε ισχύ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός, μόλις τέθηκε σε ισχύ Facebook Twitter
EPA
0

Δεν πρόλαβε να τεθεί σε ισχύ (στις 11:00 ώρα Ελλάδας, 12:00 τοπική) η κατάπαυση πυρός που συμφώνησαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβίασή της. 

Η κατάπαυση πυρός συμφωνήθηκε έπειτα από 10 ώρες συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στη Μόσχα.


Όμως, λίγα λεπτά αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές. «Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση στις 12.05», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας. «Ο εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες ζώνες», ανέφερε από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν έπληξαν την πόλη Καπάν, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, αλλά όμορες κοινότητες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, που έκανε λόγο για ένα θύμα. Σχεδόν αμέσως, το Μπακού διέψευσε την πληροφορία, χαρακτηρίζοντας «προβοκάτσια του εχθρού» τις καταγγελίες της Αρμενίας. Αντιθέτως, υποστήριξε ότι οι αρμενικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στον οικισμό Χαντρούτ, στα βόρεια της πόλης Τζεϊραγίλ.

Λίγο πριν από την ώρα που είχε συμφωνηθεί ότι θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία, οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν ότι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς. Πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν έπληξαν το Στεπανακέρτ- πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ- το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι το πρωί η Αρμενία βομβάρδισε εντατικά κατοικημένες περιοχές.

Πλήγματα είχαν αναφέρει οι δύο πλευρές και λίγη ώρα προτού τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση πυρός. Πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν έπληξαν το Στεπανακέρτ- πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ- το πρωί του Σαββάτου, δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι το πρωί η Αρμενία βομβάρδισε εντατικά κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, TASS, Anadolu

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 10.10.2020

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ