Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πολη Σούσα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάτι που διαψεύδουν οι Αρμένιοι.

 

Η Σούσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ναγκόρνο- Καραμπάχ και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νότια του Στεπάνακερτ, πρωτεύουσα του θύλακα. Η Σούσα έχει πολιτιστική και στρατηγική σημασία και για τις δύο πλευρές.

 

«Αυτή η ημέρα θα μείνει στην ιστορία του Αζερμπαϊτζάν ως μια μεγάλη ημέρα», δήλωσε ο Αλίγιεφ, ανακοινώνοντας ότι τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβαν την πόλη. Στο Μπακού, αρκετοί πανηγύρισαν, με σημαίες και συνθήματα.

 

Αξιωματούχοι από το Ναγκόρνο- Καραμπάχ διέψευσαν τη δήλωση του Αλίγιεφ, λέγοντας ότι η Σούσα παραμένει «άπιαστο όνειρο» για το Αζερμπαϊτζάν. «Παρά τις σφοδρές καταστροφές, η πόλη φρούριο αντέχει τα χτυπήματα του εχθρού», ανέφεραν ακόμη.

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στη στρατηγικής σημασίας περιοχή. Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο- Καραμπάχ υποστήριξε ότι έχει αντικρούσει πολλαπλές προσπάθειες των Αζέρων για κατάληψη της πόλης.

 

Με πληροφορίες από Guardian