Ναβάλνι: Κάλεσμα σε διαδηλώσεις στη Ρωσία- Ανησυχία Παρισιού για την υγεία του, «τεράστια ευθύνη Πούτιν»

Ναβάλνι: Κάλεσμα σε διαδηλώσεις στη Ρωσία- Ανησυχία Παρισιού για την υγεία του, «τεράστια η ευθύνη του Πούτιν» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι σύμμαχοι του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στις 21 Απριλίου- που προέβλεψαν ότι θα είναι οι μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας- για να διαμαρτυρηθούν για την επιδείνωση της υγείας του επικριτή του Κρεμλίνου.

Ο Ναβάλνι κάνει απεργία πείνας από τις 31 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα για τους έντονους πόνους στο πόδι και στην πλάτη.



Σύμφωνα με τους γιατρούς του, ο 44χρονος κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και να υποστεί «καρδιακή ανακοπή ανά πάσα στιγμή».

Οι αρχές των φυλακών υποστηρίζουν ότι του πρόσφεραν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα αλλά ο 44χρονος την αρνήθηκε, ζητώντας να τον φροντίσει ένας γιατρός της επιλογής του εκτός της φυλακής, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Λεντριάν: Τεράστια η ευθύνη του Πούτιν

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητική την κατάσταση του Ναβάλνι και τόνισε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρει τεράστια ευθύνη.

«Η κατάσταση του κ. Ναβάλνι είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Εύχομαι να ληφθούν μέτρα για να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του κ. Ναβάλνι αλλά και η απελευθέρωσή του. Υπάρχει εκεί μια τεράστια ευθύνη του προέδρου Πούτιν», δήλωσε στο France 3 ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

«Η Ρωσία έχει την ευθύνη για την υγεία του Ναβάλνι και πρέπει να την αναλάβει», σημείωσε και επανέλαβε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση. «Έχουμε ήδη λάβει μέτρα. Το πακέτο κυρώσεων είναι ήδη σημαντικό, αλλά μπορεί να υπάρξουν και άλλες», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, 70 καλλιτέχνες, συγγραφείς και ηθοποιοί, ανάμεσά τους και η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και ο Σαλμάν Ρούσντι, δημοσίευσαν χθες έκκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον Ναβάλνι.

Την έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Νοτιοαφρικανός συγγραφέας Τζον Κοτσέε, οι ηθοποιοί Τζουντ Λο και Βανέσα Ρεντγκρέιβ, οι συγγραφείς Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Αρουντάτι Ρόι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM