Όταν είπαν στους Νικ Ντράμοντ και Πάτρικ Μπέικερ ότι στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη είχε χτιστεί το 1915 από λαθρέμπορο αλκοολούχων ποτών, θεώρησαν ότι επρόκειτο για τοπικό μύθο. Όμως, τελικά αυτό φαίνεται πως ίσχυε.

 

Στις αρχές Οκτωβρίου το ζευγάρι ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού και από τότε έχουν βρει περισσότερα από 66 μπουκάλια ουίσκι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης κρυμμένα στους τοίχους και κάτω από το πάτωμα.

 

«Το σπίτι μας είναι γεμάτο πακέτα ποτών! Δεν πιστεύω ότι οι φήμες ήταν αληθινές. Ήταν πράγματι λαθρέμπορος αλκοολούχων ποτών», έγραψε στο Instagram ο Ντράμοντ, που κατέγραψε τα απρόσμενα ευρήματα σε διαδοχικές αναρτήσεις.

 


Το ζευγάρι μένει σχεδόν ένα χρόνο στο σπίτι που είναι στο Ames, σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά τώρα αποφάσισαν να κάνουν εκτεταμένη ανακαίνιση. Ο Ντράμοντ αφαιρούσε σανίδες από την εξωτερική πλευρά, όταν έπεσε ένα μυστηριώδες πακέτο. «Υπήρχε παντού σανό, χαρτί και γυαλιά... Είδα άλλο ένα πακέτο και επρόκειτο για μπουκάλι ουίσκι», περιέγραψε στο CNN.

 

Στη συνέχεια ανακάλυψε κι άλλα πακέτα με λαθραίο ουίσκι κάτω από το πάτωμα, όταν μπήκε σε μια καταπακτή που αγνοούσε την ύπαρξή της. Αργότερα βρήκαν μπουκάλια μέσα σε τοίχο και συνεχίζουν να εντοπίζουν σε διάφορα σημεία. Κάθε ένα είναι τυλιγμένο με χαρτί και σανό, ενώ είναι σε πακέτα των 6.

 


Ο αρχικός ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν ένας Γερμανός γνωστός ως κόμης Άντολφ Χάμπφνερ. Έπειτα από έρευνα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ο Ντράμοντ λέει πως ανακάλυψε ότι ο Χάμπφνερ ήταν ένας μυστηριώδης άνδρας που ενεπλάκη σε πολλά σκάνδαλα. Πέθανε ξαφνικά και άφησε πίσω του το λαθραίο αλκοόλ, όπως και μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη περιουσία.

 


Το ζευγάρι σκοπεύει να κρατήσει τα μπουκάλια που ήταν άδεια και να πουλήσει τα γεμάτα. Κάθε ένα από αυτά εκτιμάται ότι αξίζει 1.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Ντράμοντ. Πάντως, σκοπεύουν να κρατήσουν και οι ίδιοι ένα μπουκάλι ουίσκι, για να το δοκιμάσουν.

 

Με πληροφορίες από CNN