Ν. Κορέα: Τέλος η απαγόρευση εισαγωγής sex dolls- «Έβλαπταν τις παραδόσεις και την ηθική»

Ν. Κορέα: Τέλος η απαγόρευση εισαγωγής από κούκλες του σεξ- «Έβλαπταν τις παραδόσεις και την ηθική» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI
0

Η Νότια Κορέα ήρε επισήμως την απαγόρευση εισαγωγής από ολόσωμες κούκλες του σεξ, βάζοντας τέλος σε μια πολυετή διαμάχη σχετικά με το πόσο η κυβέρνηση μπορεί να παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή.

Αν και δεν υπάρχουν νόμοι ή κανονισμοί που να απαγορεύουν την εισαγωγή κούκλων του σεξ, εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, έχουν κατασχεθεί από τα τελωνεία, τα οποία επικαλέστηκαν μια ρήτρα του νόμου που απαγορεύει την εισαγωγή αγαθών που «βλάπτουν τις όμορφες παραδόσεις της χώρας και τη δημόσια ηθική».

Οι εισαγωγείς διαμαρτυρήθηκαν και προσέφυγαν στα δικαστήρια, τα περισσότερα από τα οποία συμφώνησαν μαζί τους και διέταξαν το τελωνείο να απελευθερώσει τις κούκλες του σεξ, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικούς χώρους και δεν υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σήμερα, η Τελωνειακή Υπηρεσία της Κορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι άρχισε να εφαρμόζει μια αναθεωρημένη κατευθυντήρια γραμμή για την εισαγωγή κούκλων ενηλίκων σε φυσικό μέγεθος. Είπε ότι εξέτασε πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και γνώμες από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας.

Επιπλέον δήλωσε ότι εξακολουθεί να απαγορεύει την εισαγωγή παιδικών κούκλων του σεξ ή άλλων που ενσαρκώνουν συγκεκριμένα άτομα. Είπε ότι άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύουν επίσης τις παιδικές κούκλες του σεξ.

Ενώ η απόφαση αντανακλά τις αργές αλλά σταδιακές κινήσεις της Νότιας Κορέας για περιορισμό της κρατικής παρέμβασης στην προσωπική ζωή, ορισμένες οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και άλλες συντηρητικές είναι πιθανό να εκφράσουν και πάλι την αντίθεσή τους στη χρήση κούκλων του σεξ. Λένε ότι εμβαθύνουν τη σεξουαλική αντικειμενοποίηση των γυναικών και υπονομεύουν τη δημόσια ηθική.

«Θεωρούσαμε πως το δικαίωμα να αναζητάς την ευτυχία και να χρησιμοποιείς κούκλες του σεξ στην ιδιωτική σου ζωή είχε περιοριστεί από το κράτος», δήλωσε ο Λι Σανγκ Τζιν, επικεφαλής ενός από τα e-shop της εταιρείας Carenshare Co., που εισάγει κούκλες του σεξ.

«Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανθρώπων που χρησιμοποιούν κούκλες του σεξ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σεξουαλικά αποξενωμένοι ή εκείνων που τις χρειάζονται για καλλιτεχνικούς σκοπούς», είπε, βρίσκοντας πως η απόφαση των τελωνείων ήταν «λογική» αλλά «λίγο καθυστερημένη».

Οι αρχές της Νότιας Κορέας δεν καταπολεμούν την πώληση των εγχώριας κατασκευής κούκλων του σεξ, αλλά η ποιότητά τους είναι γενικά κατώτερη από εκείνες που κατασκευάζονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε ο Λι.

Η απόφαση της τελωνειακής υπηρεσίας θα επιτρέψει στους εισαγωγείς να πάρουν πίσω τις κούκλες του σεξ που βρίσκονται σε κυβερνητικές αποθήκες, τις οποίες διαχειρίζεται η υπηρεσία.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι πιθανότατα εξακολουθούν να κατέχουν περισσότερες από 1.000 κούκλες του σεξ που είχαν σταλεί στη Νότια Κορέα από το 2018.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM