Ν. Κορέα: Νέα περιοριστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων - Δεκάδες σε αποθήκη διαδικτυακών πωλήσεων

Ν. Κορέα: Νέα περιοριστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων - Δεκάδες σε αποθήκη διαδικτυακών πωλήσεων Facebook Twitter
EPA
0

Νέα περιοριστικά μέτρα αναγκάζονται να επιβάλουν οι Αρχές της Νότιας Κορέας μετά από αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ώθησε τους αξιωματούχους σήμερα να ζητήσουν την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ. Έτσι οι Αρχές κλείνουν μουσεία, πάρκα και εκθεσιακούς χώρους και ζητούν από τους εργοδότες να προτείνουν πιο ευέλικτες μορφές εργασίας στους υπαλλήλους τους.

Ο μισός πληθυσμός της χώρας των 51 εκατομμυρίων κατοίκων ζει στην περιοχή που επιβλήθηκαν τα μέτρα. Οι κάτοικοι της Σεούλ πρέπει να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και πολυσύχναστα μέρη συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των μπαρ ενώ οδηγίες δόθηκαν και προς τους ναούς. 

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 11.344, με 269 θανάτους.

Τα περιοριστικά μέτρα είχαν αρθεί στις 6 Μαΐου. Σε αντίθεση με άλλες χώρες η Νότια Κορέα δεν επέβαλε lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού. Ο χαμηλός αριθμός των νεκρών στη Νότια Κορέα αποδίδεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα διεξαγωγής τεστ που ακολούθησε η κυβέρνηση της χώρας.

Μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση εδώ και οκτώ εβδομάδες 

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν 79 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στη Νότια Κορέα εδώ και σχεδόν οκτώ εβδομάδες.

Τουλάχιστον 82 μολύνσεις μέχρι στιγμής συνδέονται με μια αποθήκη της Coupang Corp, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών πωλήσεων στη Νότια Κορέα, στην πόλη Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ. Περίπου 4.100 εργάτες στην αποθήκη, ανάμεσά τους και 603 που ασχολούνται με τις παραδόσεις των προϊόντων, πιστεύεται ότι δεν ακολούθησαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και δεν φορούσαν προστατευτικό εξοπλισμό, επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κουόν Τζουν- γουκ.

Η Coupang, μία από τις εταιρείες διαδικτυακού εμπορίου της Νότιας Κορέας που πασχίζει να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση εν μέσω επιδημίας covid-19, ανακοίνωσε ότι η αποθήκη της στην Μπουσεόν απολυμαίνεται καθημερινά και οι εργαζόμενοι σε αυτή φορούν μάσκα και γάντια, ενώ γίνεται και έλεγχος της θερμοκρασίας τους.

Η εστία στην αποθήκη φαίνεται να συνδέεται με μια άλλη εστία που εμφανίστηκε σε αρκετά μπαρ και νυχτερινά κέντρα της Σεούλ στις αρχές Μαΐου, διευκρίνισε το KCDC, και σημειώνεται την ώρα που η χώρα προσπαθούσε να χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους χθες Τετάρτη στην τελευταία φάση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Εξάλλου υγειονομικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι θα πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις σε αποθήκες σε όλη τη χώρα προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτύξουν καλύτερες πολιτικές για την πρόληψη νέων εστιών της covid-19 στις εγκαταστάσεις αυτές.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM