N. Kορέα: Η Β. Κορέα εκτόξευσε βλήματα στη θάλασσα της Ιαπωνίας

N. Kορέα: Η Β. Κορέα εκτόξευσε βλήματα στη θάλασσα της Ιαπωνίας Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, μερικές ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Αρχικά εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας μίλησε για «πυραύλους». Λίγο αργότερα όμως ο ίδιος ανασκεύασε την διατύπωσή του, κάνοντας λόγο περί «βλημάτων» και σημειώνοντας πως ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση του εάν επρόκειτο για πυραύλους, ρουκέτες ή οβίδες.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα βλήματα «στην ανατολική θάλασσα (τη Θάλασσα της Ιαπωνίας) στις 10:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας Μουν Σαν-Γκιουν. «Η Νότια Κορέα παρακολουθεί κάθε πρόσθετη κίνηση που μπορεί να κάνει η Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / «Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Ως «αποτρόπαια αντισημιτικά συνθήματα που στόχευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)» το καταδίκασε η διοργάνωση - Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC
LIFO NEWSROOM