NEO VIDCAST

N. Kορέα: Η Β. Κορέα εκτόξευσε βλήματα στη θάλασσα της Ιαπωνίας

N. Kορέα: Η Β. Κορέα εκτόξευσε βλήματα στη θάλασσα της Ιαπωνίας Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση βλημάτων μικρού βεληνεκούς προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, μερικές ώρες μετά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της απόφασης που επιβάλλει πολύ βαρύτερες κυρώσεις στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Αρχικά εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας μίλησε για «πυραύλους». Λίγο αργότερα όμως ο ίδιος ανασκεύασε την διατύπωσή του, κάνοντας λόγο περί «βλημάτων» και σημειώνοντας πως ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση του εάν επρόκειτο για πυραύλους, ρουκέτες ή οβίδες.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα βλήματα «στην ανατολική θάλασσα (τη Θάλασσα της Ιαπωνίας) στις 10:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας Μουν Σαν-Γκιουν. «Η Νότια Κορέα παρακολουθεί κάθε πρόσθετη κίνηση που μπορεί να κάνει η Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM